Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Makky 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj milo prekvapený. Seagal mi tu nevyznel tak hrozne a naivne, ako v jeho iných filmoch. Naozaj mi tu bol sympatický, ale aj celkovo herecké obsadenie vo filme bolo veľmi dobré. Boli tu aj nejaké pokusy o vtip, čo som videl u Seagala asi prvý raz a hneď to oživilo celý priebeh. Úvod bol trošku kŕčovitý, ale záver bol fakt skvelý, najmä prestrelka pred koncom. A dokonca som videl prvý raz, že Seagalovi tiekla krv, čo ma naozaj prekvapilo, ale samozrejme v dobrom. No fakt by ma zaujímalo: Ako to ten chlap robí, že nosí to isté "pyžamo" celý film? Ale aj tak, podľa mňa najlepší Seagalov film. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektiv Campbell prožívá nejhorší chvíle své policejní kariéry. Nemůže dopadnout sadistického vraha, který s oblibou oběti přitlouká na zeď a jeho nový parťák Cole ho přinejmenším znervózňuje. Cole se totiž tváří, že "ví, ale nepoví", důsledně mlží o své minulosti a protivníky umravnuje nabroušenou kreditní kartou. Colea zkrátka baví vysazovat mandibuly, lámat fibuly, drtit radius i vytvářet díry do crania. Do zvuku praskajících kostí Campbell suše hláškuje, což činí tuto kriminální taškařici velmi lehce stravitelnou. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Glimmer Man není špatná 90's akční krimi, nohy mu ale podráží hodně vratké lavírování mezi typickou seagalovkou, variací na Smrtonosnou zbraň a temným thrillerem v duchu Sedm. Být místo nesympatického neherce Seagala, jenž je tu tradičně za Pana Dokonalého, na nějž nikdo nemá, obsazen někdo typu Willise nebo Gibsona, tj. kvalitní herec s výrazným chlapským charismatem, a vyházely by se některé zbytečné akční scény, v nichž Seagal bezdůvodně mlátí mafiány, mohlo jít o nezanedbatelně lepší film. 60 % ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"OH, NO. THIS AIN'T NEW YORK. NO SHIT." --------- Steven Seagal a jeho "tvorba" (ranná aj neskoršia) sa stala synonymom dna tupých akčných filmov béčkového kalibru, no ako v prípade každého herca takéhoto typu (okrem Lukea Gossa) sa v jeho filmografii nájde medzi tou hromadou harabúrd aj nejaký ten poklad. Jeden, možno dva. A pri Seagalovi prišli oba poklady v jeden a ten istý rok – Executive Decision a Glimmer Man. A hoci prvý menovaný je prakticky "cudzí" film, kde sa SS na pár minút objavil, druhý je už (stará dobrá) poctivá, čistá "seagalovka" nadpriemerného razenia, aká sa v jeho životopise už neobjavila. Zomlelo sa veľa kladov, mimo iného zaujímavá réžia, rituálne vraždy s prímesou ruskej mafie, znesiteľná ústredná dvojka, tajomný Seagalov detektív prekyprujúci východnou filozofiou, slušný herecký koncert niektorých vedľajších postáv, Rabinov debut, nechýba ani majestátny Ennis House týčiaci sa nad mestom na pahorkoch Los Feliz, uspokojivá kamera či taký zvláštny pocit, ktorý si s určitosťou aspoň raz počas sledovania dostal, akoby si pozeral film Davida Finchera. A ako bonus Los Angeles konštantne zatiahnuté mrakmi s neutíchajúcou dažďovou sprchou, čo rozhodne dotváralo tú správnu atmosféru. Normálne tu celý čas pršalo, ako keby sme boli v New Orleans... Nádhera. V poradí tretí replay a zatiaľ som ešte stále nenašiel nič, nad čím by som mohol ohŕňať nosom. --- (31.5.2020) (4.10.2020) (11.4.2021) ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Glimmer Man je vynikající akční thriller, který je velmi napínavý a který se úplně liší svým pojetím od ostatních filmů Stevena Seagala. Film má originální děj a velmi dobrý scénář. Keenen Ivory Wayans se výborně doplňuje se Stevenem Seagalem. Ve filmu je plno bitek (mně osobně se nejvíce líbila ta v restauraci, kde Steven pomlátí všechny členy ostrahy) a rovněž mnoho dobrých hlášek. Herci ve vedlejších rolí byli také dobří, takže není co řešit, dávám pět hvězd. Naprosto nechápu tak nízké hodnocení filmu tj. 57%. Film by si zasloužil 75%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Když ukazuje detektiv Cole (Steven Seagal) detektivu Campbellovi (Keenen Ivory Wayans) před kinem důkazní materiál, nemá na sobě Cole žádné rukavice, ale když si je v dalším střihu Campbell prohlíží, Cole drží důkazy v černých rukavicích. (korbitch22)
  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)

Reklama

Reklama