Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

kitano 

všechny recenze uživatele

Na podobných filmoch ako tento, sa dá vidieť, že Fulci nebol len mesiar, ale v jeho filmoch je aj veľa majstrovskej filmárčiny. Tento kúsok je však skutočne "iba" čistokrvná mesiarčina, plná nekončiacich vĺn hnusných prehnitých zombie. To je však viac ako kritika púha vlastnosť tohto filmu, ktorú mnohí určite ocenia. Maskéri sa jednoznačne vyblbli a koniec koncov aj niektoré usmrtenia boli značne originálne (na druhú stranu je to však občas očividná vykrádačka Fulciho Zombie 2). Milovníci zombie podžánru však hádam ani nemôžu byť sklamaní. (6.3/10) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal čekal jsem něco víc. Noci hrůzy začínají skvěle, ale postupem času začnou být "omšelý", a nevírazný. Zombie filmy z Itálie mám moc rád, ale tohle je spíše z průměrného soudku. KAždopádně co se musí pochválit jsou masky, které jsou fakt vynikající. Co se ale pochválit nedá je hudba a herci, hudba je děsná a používá klasický znaky béčkových filmů, což by nebylo od věci ale tady je to fakt hrůza neustále se opakující tóny jsou fakt k ničemu. Herci jsou tak děsně odporní a otřesný že to ani popsat nejde, ten malej čipera co vypadal tak na 30 byl děsnej a ty jeho dialogy(hlavně o kozách) byly fakt umorné a trapné. Nu co naplat výlet do dalších 80 let se moc nepovedl, není to sice nic hrozného ale taky to není nic z čeho by se padlo na zadek. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Trpí to sice klasickou italskou nemocí "Hercózo šitózo" , některé scény nedávají moc smysl a určitě by to sneslo výrazne prostříhat, ale jinak je to překvapivě kvalitní kousek který tahá nahoru hned několik výrazných prvků. V prvé řadě to jsou masky, které sice otevřeně rezignují na snahy o realismus, ale zato jsou kreativnější a výrazně hnusnější (plné červů a tekutin uvnitř). Druhým výrazným tahounem je hudba, která ladně klouže tam a zpět z šedesátkové psychedelie připomínající kakofonii ranných pinkfloydů do jakéhosi soundtracku scifíček z padesátých let (takhle napsané to zní divoce ale fakt to funguje). Zapomenout bych neměl taky na tu ujetou incestní linku která výrazně oživuje jinak mdlé charaktery.. a ten úchylnéj chlapec prostě nechá klidným málokoho :D. + nějáké ty kozyčky a občas šikovná kamera a vychází mi z toho hodně férovej oldschool který není nikomu nic dlužný. Paráda. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Krása! Konečne nejaký poriadny Zombie, pomalá chôdza, vzpieranie rukami, začervená tvár červíkmi, vychádzanie z hrobov a to všetko za denného svetla, s ktorého ide atmosféra a poriadny strach. Škoda tých hereckých výkonou, ktoré sú otrasné a najmä amatérske, neužijeme si ani poriadny sex, pretože aj keď sú nejaké náznaky, skazí to ten malý chlapec, ktorý mi tam vadil. Čo ale všetko to celé zachraňuje, sú predovšetkým scénky so Zombie, pretože sa nám to rozbehne hneď na začiatku a ide sa hneď na vec, kdežto u iných Zombie kúskov si musíte nejakú tú polhodinku počkať, ale umňa to bolo dostačujúce 90 percent. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s Flipnicem a jen bych se opakoval.Jen chci dodat že jsem to viděl s českým dabingem a slovo zombie tam padlo jen jednou.Většinou jim nadávali vy ničemové,což mi přišlo docela úsměvné.A nejhnusnější zombík z celýho filmu byl synek Mariangely Giordanové.Z toho mi běhal mráz po zádech a to ještě nebyl ani pokousanej.Fakt ohavnej malej slizkej zmrd.A takový konce mám fakt rád,takže lepší 3 hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama