Reklama

Reklama

Hledá se Benji

Dobrodružný / Rodinný
USA, 1987, 88 min

VOD (1)

Walt Disney Pictures vám přináší skvělý film v hlavní roli s nejoblíbenější psí filmovou hvězdou Benjim. V tomto strhujícím vyprávění Benji uvízne v oregonské divočině, kde se ujme osiřelých pumích mláďat. Společně musí uniknout nebezpečí, které jim hrozí od lidí i zvířat, a najít cestu do bezpečí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré, vôbec som nevedel, do čoho idem a výsledok ma príjemne zaskočil nádhernou horskou výpravou a určite riadne, ale akože fakt že riadne vyčerpávajúcou prácou so zvieratami. Milé, dojemné, napínavé, vzrušujúce a príjemne smutné. Zo snímky sú veľmi dobre cítiť 80. roky... len neviem, čo to znamená. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Benji byl hvězda, to se musí nechat. Hrát uměl, byl to doslova dramatický charakterní herec. Když jukne těma svýma smutnýma kukadlama do kamery, člověk ho musí mít v té chvíli rád. A o tom taky tento film je. O Benjim. Trenérská práce je sakra kvalitně odvedená, Benji nikdy nekouká mimo kameru, mimo objekt svého zájmu, nikdy nekouká na cvičitele. Benji prý uměl podle Campa dokonce improvizovat a skutečně hrát, což je přinejmenším neobvyklé a mnohdy vzácné i u lidských herců. Co se týká filmu, je to zábavný rodinný snímek o zvířatech, která se sice chovají jako rozumně uvažující tvorové (tedy ti psi), ale nemluví a to je moc příjemný.Je to taková pohádka s dobrým koncem, Benji se stále dokolečka snaží dát ty mladý jiné samici, neustále ho pronásleduje černej vlk a pořád se mu nic nedaří. Ke konci mi přeci jen trošku vadilo, že z Benjiho udělali až příliš nepsího psa (to, jak se zbavil vlka) a taky doslova supermana, protože lítal jako fretka po celým lese. Ale pro děti a na víkendové pošmourné odpoledne to je příjemná zábava a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Reklama

Ounak 

všechny recenze uživatele

Je to tak hezký, že jsem tak náhodou našel tenhle film na kazetě. Vzpomněl jsem si jak jsme byli s bratrem nemocní, zachumlaní v na křeslech a matka nám pouštěla tento film. Taky si pamatuji, že jsem si z mladšího bratra utahoval, protože u Benja vždycky brečel. Moc hezký film plný vzpomínek a pohody. Není to zrovna špička mezi filmy, ale má své kouzlo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Průměrný rodinný film pro nenáročné diváky, taková pohodová oddychovka hodící se ke shlédnutí nejlépe pro sobotní poledne časem někdy těsně po obědě. A sám Benji z toho udělal režisér Joe Camp skutečnou zvířecí hvězdu amerického filmu. V osmdesátých letech tam byl značně populární a v žebříčcích se vyšplhal dokonce až mezi takové hvězdy jako byli Meryl Streep nebo Sylvester Stallone. Benji v sobě totiž spojoval skutečné charisma hvězdy se skutečným talentem jako takovým. Dokázal dost dobře a velmi znamenitě zahrát radost i smutek zároveň, má pěkné oči, sympatickou tlamičku a zrzavou srst. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Benji je užasnej herec, do toho krásná příroda, dynamická hudba, která dává všem scénám patřičný náboj -trošku jsem z toho vyrostl, děj je jednodušší, pro děti/// Film bez Bejiho by byl za 3*, ale jak se postavit k hodnocení obsazení, když se film v podstatě obešel bez herců. Jednoduše. Za Benjiho dám 10/10 a tedy o hvězdičku navíc. Je roztomilej, chytrej, má charisma, smutný oči, je odvážněj a přitom je to pes. Ten souboj s vlkem jsem si pouštěl 3x. Prostě paráda. Navíc se tady ukázal jeho charakter, když chtěl zachránit mladá lvíčata. Nevzpomínám si, že bych někdy viděl podobný výkon. A kam se na něj hrabe takovej Rex :-). Jedinej problém snímku je v tom, že je opravdu jednodušší. Benji pobíhá z leva do prava a snaží se, ale často se mu to nedaří a film se za celou dobu nehne z místa. A to že zrovna v tom místě kde náš chlupatý hrdina je lítá pořád helikoptéra, se mi zdá jako dost podivná náhoda. Ale o to nejde, je to hlavně pohádka pro děti. Je nenásilná, milá a pěkná./// Celkem 75%/// ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Oregonu v okolí hory Table a ve státě Washington v blízkosti města Cascade Locks. (Terva)
  • Snímek získal cenu Genesis v kategorii nejlepší celovečerní rodinný film. (Terva)
  • Filmový kritik Robert Ebert prohlásil, že se mu film líbil více než Olověná vesta (1987). (Terva)

Reklama

Reklama