Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Totální WTF závěr. Příběh, který diváky vtáhne do děje a po celých 134 minut nepustí. Krásná a roztomilá Piper Laurie mi tady často připomíná Audrey Hepburn, Paul Newman opět a zase bez chybičky. Ale proč jste nechali tu holku umřít? Mohl z toho být pěkný sportovní happyend, takhle je to jedno z nejlepších dramat, jaké jsem viděl! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známé a popravdě docela zapomenuté sportovní drama na které o 25 let později navázal Scoresese s oskarovou "Barvou peněz". Popravdě mi Scorseseho volný sequel celkově seděl více, jelikož je "Hazardní hráč" až nepříjemně utahaný a i přes standardně skvělého Newmana, film nemá moc co nabídnout. Dobré spíše jen jako doplnění filmového vzdělání. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mladý horkokrevný hráč kulečníku Eddie Felsen je přesvědčen o kvalitě své hry natolik, že hodlá vyzvat k souboji na zeleném plátně Minnesotu Fatse a převzít od něj korunu biliárového krále. Cestou za svým cílem vymetá hráčská doupata, kde s originální fintou obírá místní hráče o potřebné finance. Nemůže mu to vycházet věčně a Minnesotu nikdy nemůže porazit, dokud se každá jeho myšlenka nebude ubírat k předvídání pohybu šťouchaných koulí. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na nostalgii si zrovna moc nepotrpím,ale po dalším a dalším shlédnutí tohoto filmu nevím jak jinak bych své rozpoložení opakovaně pojmenoval. Kupodivu (dle počtu hodnotících koukačů) u nás nepříliš známý film, s dehdy již hvězdným (dovolím si nesouhlasit se zde prezentovanými názory ,že jako Newman podává vynikající výkon na prahu své kariéry,--no to snad ne, po více než deseti letech filmování a po takových kouscích jako Někdo tam nahoře mě má rád,-nebo Kočka na rozpálené plechové střeše!!,-ono mu v době natáčení již bylo šestatřicet,totiž...) vynikajícím Newmanem,nádhernou muzikou a úžasně vykresleným prostředím které už nikdy nebude ,,co bývalo". Viz volný a docela zdařilý následovník Barva peněz. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Proc takova stopaz? Navic charaktery v techle konverzackach z prelomu padesatek a sedesatek mi vetsinou prijdou strasne strojene a deklamacni, a postavy prilis sebestredne a arogantni...nevim. Film, ktery nevadi videt, ale mne jedna projekce stacila bohate. Newman mel urcite lepsi filmy a Piper mi prisla celou dobu nejaka proti srsti..mozna, ze kdyby to melo 70 minut, mohl to byt pekny psychologicky (neo)noir. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Film započal akési národné vzkriesenie popularity poolu. (Georgei)
  • Film se natáčel na Manhattanu - použili autobusové nádraží, nějaká doupata na Osmé Avenue a především Amesovu kulečníkovou akademii na Západní čtyřicáté čtvrté. [Zdroj: Shawn Levy - Paul Newman] (Pavlínka9)
  • Když se Eddie připravuje na svůj první zápas s Tlusťochemm jeho manažer si sedne pod plakát zobrazující Willieho Mosconiho, 14násobného mistra světa v kulečníku z let 1941 - 1957. Samotný Willie se objeví ve filmu asi o deset minut později jako chlápek rovněž jménem Willie. (Kulmon)

Reklama

Reklama