Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

mahler 

všechny recenze uživatele

Dvojka vaří z vody a žralok zde vypadá uměleji než v jedničce. Film je moc dlouhý a co chvíli nudí. Likvidace paryby má na závěr grády ale pochybuji že by náčelník Brody něco takového přežil. Nejvíce znepokojující na tomto filmu je fakt, že vcelku normálního člověka jako je Brody napadne, že by se žralok mohl chtít pomstít. Tato myšlenka mimochodem vzala za své v ,,úžasném" bijáku Čelisti IV : Pomsta. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Druhé Čeľuste sú jedným z tých filmov, ktoré by mali byť zaliate do betónu a hodené na dno Mariánskej priekopy. Film vykalkulovaný tak, aby na neho prišlo čo najviac ľudí. Je tu dieťa, sú tu teenageri, je tu Scheider, no nie je tu krv ani strach. Iba strašne vykalkulovaný korektný film - bez odvahy baviť alebo strašiť. Filmový hnus a ukážka ako sa filmy točiť nemajú! Film nakrútený tak, aby sa na neho nikto nehneval. A to je na ňom najhoršie. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Alespoň, že z původního ancáblu zůstal Scheider a John Williams. Tito dva pánové drží potápějícíse loď nad vodou. Nemělo to tak nervy drásající atmosféru jako první díl ale i tak se jedná o pěkný žraločí film. Určitě jeden z těch lepších. Jen škoda, že tam žralok nedostal více prostoru jako v prvním díle..třeba na pláži mezi lidma, nebo když ho lovili. Celkově je tam ale těch pravých drsných scén poměrně dost, tak jsem byl spokojen. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, já žraločí filmy prostě miluju, a čelisti jsou nádherná ukázka toho jak se to má dělat. Jasně Čelisti 2 rozhodně nemají na první díl. Ale každopádně i tak mě dokážou dokonale zaujmout. Scheider je prostě borec a frája. Ten se do vody bát nemusí. Ostatní jsou též v pohodě. Hamilton je stále pěknej mizera, ale jakmile začnou problémy stáhne vocas. Film se drží klasického "mořského" klišé. Někdo umře, policajt to začne šetřit, nikdo mu nevěří, tak jde na lov sám. Za zmínku stojí stále cool vypadající žralok, a hlavně super konec. Z jedničky kromě Scheidera a žraloka tu zůstala i hudba která je jako vždy vynikající(to víte Williams). Já si nemůžu moc stěžovat. Prvním Čelistem dávám 100% a druhým 90%. Jsem spokojen. Szwarc ukazuje že na eko-horory rozhodně má, ještě od tohoto režiséra doporučuji Bug, kterej je sice slabší než Čelisti 2, ale rozhodně stojí za zkouknutí. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V konečném návrhu scénáře Marge a pilot vrtulníku přežijí útoky žraloků ve vzduchové bublině vytvořené v převráceném vrtulníku. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama