Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená absorpcia, alebo dokonca anticipácia slasherového filmu. Kým Halloween ako plhodnotný slasher vyšiel v októbri 1978, ešte v júni toho istého roku Jaws 2 predznamenali vo svojej druhej polovici (alebo ak chcete treťom akte) jeho základné znaky "tínedžerskej vyvražďovačky" na šírom mori. Chýbajú tu síce žánrové špecifiká a dotiahnutia ako napr. final girl, hierarchia v zabíjaní alebo erotická explicitnosť (tak príznačné pre slasher 80-tych rokov),primárna kostra je však zreteľne prítomná. A tak pokračovaniu Čeľustí patrí jedno mierne (polo)prvenstvo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Žralok se vrátil a šéf místní policie Brody opět vyráží do boje s tímto nemilosrdným zabijákem. Tentokrát je to pro něj osobní. Jeho dva synové s přáteli vypluli na moře. A to i přes otcův přísný zákaz. Když zjistí jakou udělali chybu je pozdě. Čelisti opět sklapnou a voda se začne barvit do ruda… Pokračování vynikajícího filmu s lidožravým žralokem svému předchůdci rozhodně nedělá ostudu. O dvou dalších pokračování se to bohužel říct nedá. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Chýba výraznejšie tempo a poriadna gradácia deja. Takto sa slávne pokračovanie päťhviezdičkovej, atmosféricky dokonalej jednotky stáva trojhviezdičkovou priemernou jazdou. Roy Scheider je opäť super, zasa skvele hral, ale inak to celé vytvára len taký suchý, nezáživný a nevýrazný odvar jednotky. Ani tie scény s ludožrútskym bielym žralokom už nie sú ono. Nehovorím, že film je zlý, Szwarc určite talent má, ale na poriadne nadviazanie úvodného prvého dielu to proste nemá. Oproti trojke je to ešte ale skvelé. /70%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeľuste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Stal sa z neho kult. Spielberg nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Jedine dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať. I keď nedosahuje dokonalosť pôvodného snímku je to kvalitný natural animal horror. "Jaws 2" **** ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Na Brodyho přední lavce je kytka namalovaná na žluto. Jedná se o odkaz na film Jaws. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama