Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tvle driv sem to uctival..ale ted to bolelo..strasny..herci..strasny..zralok..strasny..uplnej upadek proti jednicce..vsechno spatne..ale to je taky dobou vzniku..abych nehejtil tak hudba byla dobra (z jednicky) hlavni hrdina byl dobrej (z jednicky) par zaberu na zraloka pri hudbe bylo tak dobrych (z jednicky) a konecny placani do kabelu byl konecnej finish tohohle utrpeni a horici loutka zraloka na zaver tresnickou na dortu..ale memories,hudba,zralok,rob..proste dam 3* ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a navazující pokračování. Herci stejně dobří,ti teenageři mi přirostli k srdci až na tu ženskou,která se bojí ještě víc než malý Brody. Napětí je zde velké. Hudba temná. Bohužel napětí končí kdy se v plné kráse oběví žralok-je moc gumový. Za žraloka strhávám jednu hvězdičku. Film je ale jinak dobrý a necchápu proč se neprodává na DVD. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napětí je to tam (skoro ani na chvíli jsem neměl ten vtíravý pocit "Co kdyby se teď objevil žralok?", on se prostě vždycky objevil zničehonic), hravá režie rovněž, jen žralok, John Williams (který tu atmosféru dost zachraňuje), Roy Scheider a pár dalších zůstali. Druhé Čelisti jsou zkrátka jen dalším filmem s lidožravým žralokem, který se nemůže rovnat Spielbergovu nepřekonatelnému originálu, ale na druhou stranu není naaštěstí ani úplně pitomý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ale druhý díl mně byl bližší než jednička. Roy Scheider se vrátil v plné síle, ale vše se točí kolem partě teenagerů na otevřeném moři na kterých si smlsne "velkej bílej". Nějaké to napětí ve filmu je, ale na horor mně to přišlo moc málo krvavé a když to mám shrnout, tak je to taková sušárna z které se dalo vytřískat ještě o stupínek víc a překvapilo mě, že tvůrci se nesnažili tupě napodobovat Spielberga, ale šli hororovou cestou, která má blíže k dnešním sevřeným teenage survivalům. Věřím, že to nebude dlouho trvat a žralok na nás vypluje ve 3D verzi. Nebyl bych proti. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak na Čeľustiach 2 niečo prekvapí viac, ako ich existencia (naozaj sa musím pýtať, aká je šanca, že šerifa prímorského letoviska dvakrát v živote napadne gigantický ľudožravý žralok, pričom podotýkam, že ide o dva rozdielne kusy, nie vždy jedného a toho istého?), tak už len fakt, že sa na ne dá pozerať. Francúzsky režisér Jeannot Szwarc (neskôr natočil znesiteľné Vraždy v ulici Morgue s Kilmerom) nie je Spielberg. To ozaj nie. Ale producenti originálu (David Brown a Richard D. Zanuck) sa postarali o to, aby sa stále i napriek tomu jednalo o áčkarskú výrobu, kde je atmosféra uprednostňovaná pred explicitnými scénami. Žralok je desivý a Roy Scheider ako Brody je (stále) sympatický. Žiaľ, kým minule sa mohol spoľahnúť na mimoriadne charizmatických parťákov Shawa a Dreyfussa (ktorý so Spielbergom radšej išiel natáčať Blízke stretnutia tretieho druhu), tentoraz je na to sám. Kvôli tomu pripomína vystresovaného vedúceho letného detského tábora, ktorému v piatok poobede nedorazili sľúbené posily a tak musí všetko zvládnuť sám, byť naraz na viacerých miestach a pôsobiť pri tom dojmom, že je to v pohode. Lenže nie je. Ďalším mínusom je strata momentu prekvapenia (automaticky sa spájajúca s každým sequelom) a fest nudná rovina s tínedžermi. Návrat manželky Lorraine Gary a starostu Murraya Hamiltona je síce pekný, ale ozaj nestačí. Takisto si myslím, že mohli lepšie vyriešiť správanie vedenia mesta, pretože aby nikto Brodymu neveril, že na Amity útočí ľudožravý žralok (pár rokov po tom, čo na Amity reálne zaútočil ľudožravý žralok), to je proste blbosť. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)
  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)
  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama