Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napětí je to tam (skoro ani na chvíli jsem neměl ten vtíravý pocit "Co kdyby se teď objevil žralok?", on se prostě vždycky objevil zničehonic), hravá režie rovněž, jen žralok, John Williams (který tu atmosféru dost zachraňuje), Roy Scheider a pár dalších zůstali. Druhé Čelisti jsou zkrátka jen dalším filmem s lidožravým žralokem, který se nemůže rovnat Spielbergovu nepřekonatelnému originálu, ale na druhou stranu není naaštěstí ani úplně pitomý. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

Reklama

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Druhé Čeľuste sú jedným z tých filmov, ktoré by mali byť zaliate do betónu a hodené na dno Mariánskej priekopy. Film vykalkulovaný tak, aby na neho prišlo čo najviac ľudí. Je tu dieťa, sú tu teenageri, je tu Scheider, no nie je tu krv ani strach. Iba strašne vykalkulovaný korektný film - bez odvahy baviť alebo strašiť. Filmový hnus a ukážka ako sa filmy točiť nemajú! Film nakrútený tak, aby sa na neho nikto nehneval. A to je na ňom najhoršie. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Žralok se vrátil a šéf místní policie Brody opět vyráží do boje s tímto nemilosrdným zabijákem. Tentokrát je to pro něj osobní. Jeho dva synové s přáteli vypluli na moře. A to i přes otcův přísný zákaz. Když zjistí jakou udělali chybu je pozdě. Čelisti opět sklapnou a voda se začne barvit do ruda… Pokračování vynikajícího filmu s lidožravým žralokem svému předchůdci rozhodně nedělá ostudu. O dvou dalších pokračování se to bohužel říct nedá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě otrocké opakování schématu původního filmu, bez větších překvapivých momentů, snad jen, že tentokrát v tom šerif má i vlastní dítě. A vlastně nově vymyšlené závěrečné zúčtování se žralokem je ještě originální. Ale atmosféra a dialogy původního filmu tomu chybí, charaktery postav už jsou jen nahozené, bez nějakého většího pozadí (když jsou u Spielberga tři muži v noci na lodi, kape z toho jejich životní zkušenost i životní prohry), ale prostředí letoviska u pláže a moře pořád ještě jistí slušnou zábavu, byť nastavovanou. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)
  • Mnoho scén se natáčelo během podzimních a zimních rán, takže herci museli během natáčení cucat kostky ledu, aby nešel vidět jejich dech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno