Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné kvalitativní zhoršení oproti brilantnímu prvnímu dílu. Jednička děsila nejen pohledem na zdánlivě klidné mořské dno doprovázeným geniální Williamsovou hudbou, ale vůbec celým snímkem se táhla nepříjemná a napjatá atmosféra. To jsem u pokračování hledal marně, první půlka je vyloženě slabá a nudná, napadení jsou nenápaditá, bez napětí a bez krve. Druhá půle ale jako by byl úplně jiný film, do hlavní role se konečně dostává nenasytná zubatá potvora, které navíc tvůrci dodali dostatek chutné kořisti. Ano, ke konci má snímek opravdu super spád, atmosférou alespoň trochu připomíná svého slavného předchůdce a za to zábavné akční vyvrcholení by se nemusel stydět ani mistr Spielberg. U mě tak na 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se ještě celkem povedlo. Sice už to dost těží z úspěchu jedničky a nepřichází s ničím novým, ale funguje to. Možná pořád je lepší držet se toho prověřeného a toho co funguje než dělat zbytečný experimenty jako ve dvou dalších naprosto šílených pokračováních. Tady je pořád slušná atmosféra. Sympatickej Scheider v hlavní roli i to finále je celkem solidní. Jenom by podobně jako u prvního dílu tomu filmu prospělo menší zkrácení aspoň tak o 20 minut. Neboť hluchý místa se tu najdou. Tak jako tak když se koukám na zdejší hodnocení tohoto filmu, tak tentokrát proti němu nemám žádnou výtku a vidím to úplně stejně.60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ak na Čeľustiach 2 niečo prekvapí viac, ako ich existencia (naozaj sa musím pýtať, aká je šanca, že šerifa prímorského letoviska dvakrát v živote napadne gigantický ľudožravý žralok, pričom podotýkam, že ide o dva rozdielne kusy, nie vždy jedného a toho istého?), tak už len fakt, že sa na ne dá pozerať. Francúzsky režisér Jeannot Szwarc (neskôr natočil znesiteľné Vraždy v ulici Morgue s Kilmerom) nie je Spielberg. To ozaj nie. Ale producenti originálu (David Brown a Richard D. Zanuck) sa postarali o to, aby sa stále i napriek tomu jednalo o áčkarskú výrobu, kde je atmosféra uprednostňovaná pred explicitnými scénami. Žralok je desivý a Roy Scheider ako Brody je (stále) sympatický. Žiaľ, kým minule sa mohol spoľahnúť na mimoriadne charizmatických parťákov Shawa a Dreyfussa (ktorý so Spielbergom radšej išiel natáčať Blízke stretnutia tretieho druhu), tentoraz je na to sám. Kvôli tomu pripomína vystresovaného vedúceho letného detského tábora, ktorému v piatok poobede nedorazili sľúbené posily a tak musí všetko zvládnuť sám, byť naraz na viacerých miestach a pôsobiť pri tom dojmom, že je to v pohode. Lenže nie je. Ďalším mínusom je strata momentu prekvapenia (automaticky sa spájajúca s každým sequelom) a fest nudná rovina s tínedžermi. Návrat manželky Lorraine Gary a starostu Murraya Hamiltona je síce pekný, ale ozaj nestačí. Takisto si myslím, že mohli lepšie vyriešiť správanie vedenia mesta, pretože aby nikto Brodymu neveril, že na Amity útočí ľudožravý žralok (pár rokov po tom, čo na Amity reálne zaútočil ľudožravý žralok), to je proste blbosť. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět žralok v hlavní roli. Bohužel to není poprvé, jednička byla skoro skvělá, bylo to něco nového a neokoukaného a na tu dobu i hodně dobře natočeno se všemi trikovými prvky, ale dvojka už není ono. Sice pořád cítíte napětí a mráz na zádech, když John Williams rozehraje svou hudbu v temných hlubinách moří a přitom nechají filmaři vykouknout žraloka, ale prostě už to tu bylo a není to tak skvělá podívaná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jaws II uz sice nie je v rezii Spielberga, ale scenaristicky a rezijne ide stale o vysoko nadpriemerny film. Hrozostrasna atmosfera je stale pritomna, hudba skvela, a reziser Jeannot Szwarc nam stale ponuka nadpriemerny akcny film, so vsetkymi ingredienciami, co patria k serii Jaws. A na poli zralocich filmov ide stale o kvalitnu zalezitost. Dokonca ani dlzka filmu - 116 min-- neodradi, 84 % ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)
  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)
  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama