Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Obstojné poračování jedničky. Zde nevidím žádný velký pokles dolů. Sice zde máme už jiného režiséra - což nevadí. Hudba je stejně dobrá, Příběh opět celkem jednoduchý, krve zde najdem dost. Takže opět skará klasika. Jednička je o malý kousíček lepší, ale tato dvojka dokáže diváka též pobavit. Délka filmu ale opravdu někdy nudí. Takže to vidím tak na 72% = **** ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som jednotku a vzápätí dvojku a tak na mňa už nemohla urobiť taký dojem ako to bolo u jednotky.Táto časť je bez hereckej osobnosti okrem Scheidera,ktorý sa aj snažil ale sám toho moc nezmohol,keď všetci ostatný boli podpriemerný.Ale aj tak je to stále sila čo sa týka vypätých situácii.Je tu pár nedomyslených scén,ktoré znižovali dobre naštartovanú úroveň filmu.Ale je jasné,že príbeh je len narýchlo z buchnutý a to aby sa film priživil na úspechu jednotky.Už to nemá také atmosferické grády ako originál ale svoju úroveň rozhodne má.Len posledných 40 minút sa to zvrhlo v čistú nefalšovanú somarinku a práve od tej doby ma film začal trocha otravovať.Pozerať sa na urevaných pajácov bolo šialene nevkusné a ako som filmu chcel dať silné 4* tak už ku koncu som ledva mohol dať slabé 3*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

You're gonna need a bigger helicopter.. Aniž by se Szwarc musel nějak překotně snažit, postará se o napínavost maestro Williams a co si budeme nalhávat, spíš než té agresivní gumové maketě na útěku z popáleninového centra patří dvojka Martinu Brodymu. Jeho odysea po ose pracovní rutina, paranoia, strach, odhodlání a heroismus je zásluhou Scheidera snesitelná a závěrečný zákrok s „Řekněte Á“ patří k vrcholným technikám dentální hygieny.. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Pořád ještě koukatelné pokračování perfektního filmu, doplácející nejvíce na svůj název... ten ho ovšem na druhou stranu pořád šíří dál. Atmosféra zůstala zachována, herci až na Dreyfusse se vrátili... i ten žralok je pořád stejnej kus plastu. Nápad se tu samozřejmě maximálně recykluje, ale nové postavy to vyjímečně zachraňují. Skupina teenagerů, ač dneska už působící legračně, je v porovnání s filmy z té doby překvapivě životná a netrpí žádnou očividnou demencí. Místy je to navíc opravdu napínave. Szwarc se snažil, Schneider taky dře jak to jde... Dohromady povedenější skorobéčko, vonící stejně jako jednička krvavou mořskou vodou a všemožnejma kusama těl. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama