Reklama

Reklama

Neuvěřitelné schopnosti netopýrů

(TV film)
  • USA Nova: Bat Superpowers
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vědci objevují důkazy, že netopýři jsou biologickými zázraky a mohou být klíčem k dlouhověkosti... Zhruba sto kilometrů na západ od Bangkoku se nachází proslulá jeskyně Khao Chong Phran. Po staletí je zde buddhistický chrám, který navštěvují tisíce věřících. Nyní se sem vydávají i vědci, kteří tu zkoumají neobyčejné živočichy. Když se večer setmí, tři miliony netopýrů se začnou připravovat k jednomu z nejúžasnějších přírodních představení na světě. Z jeskyně postupně vylétají lovit hmyz myriády těchto podivuhodných savců. Majestátní večerní podívaná je pastvou pro oči. Vědci však v příslušnících řádu letounů vidí ještě něco víc. Skutečný zázrak přírody. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pořad-dokument přináší řadu neobvyklých skutečností a fakt u některých druhů velkého savčího řádu letounů. Kombinace výkonného imunitního systému, dlouhověkosti a některých dalších vlastností je povzbuzující pro genetiku a lékařství člověka. Pozoruhodné a nadějné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bylo to snadné svést covid na netopýry a je otázkou, zda je to vůbec pravda. Že se ale z přírody můžeme učit mnohému a že právě tvorové, které mohutně vybíjíme a hubíme nás mohou v lecčems zachránit už nám tak jasné bohužel není. Naštěstí jsou lidé, kteří se za potvrzováním těchto logických faktů vydávají neomylně a nevzdávají se. Netopýři jsou pro mě jedni z nejzajímavějších létajících zvířat i proto, že u člověka mají dvojí význam - zastupují zlo alias upíry sající krev a zároveň je vnímáme jako symbol dobra alias neohrožený superhrdina pocházející z Gothamu. ()

Reklama

Reklama