Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda jedné bezvýznamné postarší vdovy, k níž dojde jednoho pozdního odpoledne v New Yorku, by asi ani v těch relativně ještě poklidných šedesátých letech minulého století nebyla žádnou velkou událostí. I když si vrah zřejmě pohrál s naaranžováním její mrtvoly, i když ji opatřil jakousi svou poznávací značkou, zapadl by tento zločin brzy do zapomnění, kdyby... Kdyby po něm nenásledoval další, provedený naprosto stejným způsobem. A při třetím případu je už i policii jasné, že mají co do činění nejen s mimořádně vychytralým a rafinovaným sériovým vrahem, ale i s člověkem, nadaným jakýmsi zvráceným smyslem pro humor. S člověkem, jehož evidentně baví tahat policii za nos... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

martins 

všechny recenze uživatele

Zdařilý thriller podobného typu jako film Bostonský škrtič, jen s menšími rozdíly: 1/navíc humor a za 2/vrah vraždí staré osamělé dámy. Famózní především výkon Roda Steigera, který mě v první chvíli připadal jak Richard Burton, krásu dodává Lee Remick a policejní složku George Segal. Steiger předvádí skvělé herecké triky, nejdříve jako kazatel, poté jako instalatér, nejlepší číslo jako 4% prodejce dámských paruk, poté jako policista a nakonec jako žena a číšník, když jde zabít s pomsty mladičkou Kate Palmerovou, aby potrestal detektiva Brummela, který je mu na stopě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

O nicom detektivka, vrazda jednej postarsej zenskej kdesi v New Yorku vobec nie je dobry namet na film. Lebo sa tam nic dohromady nedeje, len sa herci prechadzaju z A do B, C, D ..... nezaujal ma ani ten udajne "vychytraly" vrah, ktory proste vzdy vrazdil rovnakym sposobom, asi nemal napady. To nemal ani scenarista, ani reziser ...... plana zabudnutiahodna vec : 56 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladená detektívka o sériovom vrahovi žien. Rod Steiger pojal vraha ako blázna, ktorý strieda rôzne prevleky a rád sa predvádza. Žiadny veľký mysliteľ to nie je a darí sa mu len pretože policajti na čele s ústredným detektívom sú ešte neschopnejší ako on. Detektívna línia ma príliš nebavila, ale zato neskutočne vtipný bol ústredný detektív a jeho vzťah s panovačnou matkou. Takisto sa mi páčila jeho romantická línia s krásnou blondínou Lee Remick. Takže výsledkom je film, ktorý ako detektívka príliš nefunguje a o nejaké napätie tu nezavadíte, ale ako komédia to funguje dobre. 6/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno bohužel až v druhém dabingu, pánové Štěpnička s Mrkvičkou ovšem podali skvělý výkon. Film je milým překvapením, Steigerovi (který opravdu na začátku trochu vypadá jako Richard Burton, taky mě to napadlo) ze začátku nelze nefandit, atmosféra a motivy se postupně vyloupnou a ačkoliv si umím představit napínavější konec, staré divadlo je jistě důstojným místem závěrečné scény. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V New Yorku řádí sériový vrah, který škrtí postarší dámy. Vraždy kromě té první sice nejsou ukázané, ale vrah využívá parádních převleků aby dámy oklamal, s policí si hraje na kočku a myš a s oblibou volá vyšetřujícímu detektivovi. Rod Steiger je výborný, překvapil mě kolik "rolí" dokázal zahrát. Mohl by to být vynikající temný thriler, ale bohužel na straně dobra je ňouma v podání George Segala. Ten se nechává komandovat panovačnou matkou, horkotěžko bojuje s tím sbalit krásnou dívku a tomu policejnímu pátrání taky moc nedá. Celý film posouvá až někam ke komedii, což se k sériovým vraždám moc nehodí. Finále v divadle i infarktová scéna předtím jsou naštěstí výborné, takže ty 3* si to zaslouží. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama