Reklama

Reklama

Krtek a lízátko

  • Československo Krtko a lízanka
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1970, 9 min

Hitová, částečně ekologická kreslená groteska. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na začiatku si krtko vyhrabe kopček pod lavičkou, o ktorú si drbne hlavu. Groteskný úvod fajn. S lavičkou sa následne poihrá. Potom si na lávku sadnú deti, ktoré nechajú pod ňou bordel. Krtko ho pozbiera, pričom úplne zbytočne aj kôstky od čerešní a hodí všetko do koša. Potiaľto fajn. No potom, čo nájde lízanku, krtkovi trochu prepne a už to nie je nejaká veľká zábava. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krtek je uvědomělé čistotné zvířátko. K pozitivům zde vysoko hodnoceného krátkého filmu je to skutečně vše, co se dá říct. Protože co si z téhle pohádky, krom toho, že nemají dělat bordel, děti odnesou? Že sníst lízátko, co někdo už oslintal, a sami jsme ho vyváleli v písku, antuce a trávě, je bezva nápad? Že vosy jednomu kloudně neporadí? Nemluvě o tom, že jsem se u pohledu na konzumaci předmětu doličného, tedy lízátka, málem pozvracela. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Děti zanechaly na lavičce, kterou krteček užíval jako adrenalinovou skluzavku, položené lízátko. Krteček je nálezem nadšený, ale neví přesně, k čemu ta podivná věc je. Proto ho zkouší využí ve formě mávátka, tenisové rakety, lopaty nebo dopravní značky. Správný způsob využití lízátka mu sice časem dojde, ale zákeřné vosy mají sladké také rády. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek a lízátko mi přišel tak trochu jako směs příběhů se žvýkačkou a zelenou hvězdou, protože krtek našel cosi sladkého (a potenciálně i "škodlivého" - podobnost se žvýkačkou), a snažil se tomu najít nějaké uplatnění v okolí, popř. vrátit to zpět (zde je patrná podobnost se zelenou hvězdou). Navíc není radno býti škodolibý a posmívat se ostatním, jelikož se nám to může šeredně vrátit. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy sedí na lavičce děti a povídají, je pouštěna pozpátku smyčka s větami „kdepak já mám košíček, mám ho plný houbiček“ a „jen tam domů uháním“. (sikky)

Reklama

Reklama