Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

Reklama

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další bizár díl. Tohle chce asi trochu whisky, aby člověk zvládnul, neodvážil jsem se dívat tak zblízka jako dcera. Sorry že prozradím napínavý příběh: Zaječice touží po sexu. Krtek ji dohodí pořádnýho zajíce. Užívají si. Krtek vytáhne ze zaječice asi dva malý zajíčky, scéna s porodem je velmi naturální i naturalistická, efektní i efektivní, nevěřil jsem svým očím, ona rodí zajíčky. Sexuální výchova musí začít brzy. Všichni jsou šťastní. Krtek leze do díry. ()

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Odchována pragmaticky uvažujícím rodičovstvem, které na moje a sestřiny dotazy stran plození od početí do porodu reagovalo strohým odpřednesením faktů a předložením obrázkové dokumentace v anatomických atlasech, zvyklá na osobní sledování mláďátkotvorství na našich morčatech, pískomilech a potkanech od početí do porodu, myslela jsem si, že mě v téhle oblasti nemůže nic překvapit. Krtka a maminku jsem na youtube potkala náhodou a bylo to památné setkání. Krtka nemusím, byť je to zvířátko v mé oblíbené barvě, není nad pastelovou černou, ale zajíčka jsem měla vždycky ráda. Tenhle díl mě donutil vztah k zajíčkovi trochu přehodnotit. Zajíčka mám ráda, pokud se nesetká se zaječicí. Co se mě týká, je pro děti vhodnější vidět opravdový zvířecí porod, než tuhle silně traumatizující hrůzu. Jediné, co na tom shledávám jako povzbudivé je, že jsme byli ušetřeni porodu placenty a její následné konzumace, což je jev v přírodě zcela běžný. Děkuji, pane Milere. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama