Reklama

Reklama

Krtek a paraplíčko

  • Československo Krtko a slnečník
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1971, 7 min

Obsahy(1)

Krtečka zaujme na smetišti plno věcí, ale nejvíc ho fascinuje velké paraplíčko, které lze využít různými způsoby - jako úkryt, dopravní prostředek k létání či plavbě i na obranu proti zákeřné štice.. Nakonec si pod ním rozkrojí meloun a pozve na hostinu všechny své zvířecí kamarády. Společně pak vyzrají i na nazlobeného mužíka, kterému Krtek meloun sebral. (mau)

(více)

Recenze (47)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veselý, rozverný krtek, bez slz nebo melancholického "ach jo". Jedinou výhradu mám proti tomu, jak krtek "správně socialisticky" okrade drobného živnostníka o meloun (a nůž), rozdá ho zvířátkům, a společně pak onoho živnostníka - kterému se to překvapivě nelíbí - šikanují, v čemž jim pomůže i počasí;)) I tak ale 80%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krktek byl bezpochyby to nejlepší, co kdy Zdeněk Miler vytvořil a tak se z něj stala legendární postavička, kterou milují generace. Proč? Je to milé, hodné a citlivé zvířátko, které si skoro nelze nezamilovat. V tomto příběhu nacházím já osobně lehkou kritiku skládek jako takových a vyhozených věcí, které lze ještě jinak použít. Děti se zase mohou poučit, že správné je se rozdělit! Moc se mi ale nelíbí, že Krtek v podstatě okradl pána, který je tu prezentován jako zloduch jen proto, že si brání své zboží. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Zajímavosti (1)

  • Paraplíčko má po většinu filmu 14 dílků, při scéně, kde na něm krtek letí dokonce 18. Ale v závěru je pohled shora a dílků je jen 12. (sikky)

Reklama

Reklama