Reklama

Reklama

Krtek a raketa

  • Československo Krtko a raketa
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1966, 9 min

Krtek objeví na hřišti raketu a vydá se s ní na dobrodružnou výpravu. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

duddek 

všechny recenze uživatele

Krteček nejdřív ukradne a rozbije cizí raketu, aby si pak, zatímco ostatní tahají jednotlivé součástky z vody, začal hrát v láhvi. To už se spravedlnost dožere a mrští jím o kámen, čímž ho ale zároveň vysvobodí... Mezitím se ostrov několikrát zvětší a objeví se tam věci jako taška želv nebo kbelík s rybkami. Krtek se zas začne vrtat v tom, co mu nenáleží, s krabem napáchají nejednu škodu, a když se krtkovi podaří v poslední chvilce uletět před potápěčovou harpunou, ještě na něj dělá dlouhý nos... no kde to jsme? ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krtek byl životním dílem výtvarníka a filmaře Zdeňka Milera. Nejmenší ratolesti rozvíjí potřebným směrem společenské potřebnosti, užitečnosti a slušnosti. Chvályhodné v každém čase. Krtek a raketa byla aktuální tématem a je nadšená ve zvídavosti a hravosti. Zdeněk Miler si za Krtka zaslouží poděkování. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krtek a raketa: Kdo vy věřil, že se o 45 let později podívá krteček opravdu do vesmíru (s americkým astronoutem jako nádherný český plyšový krtek Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 90% ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Vždy jsem tvrdil, že je Zdeněk Miler opravdovým mágem v oboru výtvarnictví a také režísérství. Krtečka mám rád od dětství a mnoho dílů jsem si oblíbil právě ještě v útlém věku. Avšak tohle je jeden z těch, které jsem zhlédl až teď a připomenul si tak kouzlo a pohodu bezstarostného dětství. Nápadité a neotřelé, to jsou přívlastky, které jsou zde rozhodně na místě. Myslím, a zároveň doufám, že krtečkova dobrodružství budou ještě dlouho zpříjemňovat chvilky malých dětí u obrazovek, protože si to tento skvost české kinematografie určitě zaslouží! 5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Zajímavosti (1)

  • Při posledním letu raketoplánu Endeavour v rámci mise STS-134, která odstartovala 16. května 2011 na mezinárodní vesmírnou stanici ISS, byl na palubě krom šestičlenné posádky a experimentálního částicového detektoru AMS-02 i Krtek. Přesněji plyšový Krtek, kterého si v osobním balíčku vzal astronaut s českými kořeny Andrew Feustel. Krtek musel splňovat všechny bezpečnostní podmínky. Plyšák byl lehčí než běžná figurka a ušitý z nehořlavých materiálů. Aby zvládl stav beztíže, měl na sobě Krtek i pásek suchého zipu, aby mohl být na stanici bezpečně přichycen, neodletěl a neztratil se. V roce 2011 oslavil Krtek 55. narozeniny. Do vesmíru se Krtek podíval ještě jednou, a to v roce 2018. Tentokrát letěl menší deseticentimetrový. V kosmu prožil 196 dnů a 18 hodin a naši planetu obletěl 3152krát. (Maulincio)

Reklama

Reklama