Reklama

Reklama

Krtek a televizor

  • Československo Krtko a televízor
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1970, 5 min

Obsahy(1)

Krteček vyprovokuje místního zahrádkáře k útoku. Naštěstí jeho kamarádka myška uvidí plánovat "dědka" krtečkovu záhubu nad televizním dokumentem. Krteček zlikviduje dědovu televizní anténu, druhý den i celou zahradu. Děda nakoupí jed, který však nebude muset použít, pač Krteček napraví vše co způsobil a začnou žít s dědou v harmonii... (Matrinx)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (57)

genetique 

všechny recenze uživatele

Heh, Krtkov boj o život, ale vďaka Bohu úspešný. Ale mať takýto typ "škodcov" v záhradkách, by sa potešil asi každý záhradník :). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb jak televizní komerce málem zapříčinila Krtkovu smrt. Naštěstí je Krtek udatný geroj, a hlavně pěkně podšitý anarchista, a tak svůj hebký kožíšek nedá zadarmo. Epizoda, která děcka poučí co je to vymývání mozků, škodolibost, kamarádství, anarchie a jak moc nebezpečné jsou pro jejich rodiče všechny ty pořady typu Receptáře. La Resistance! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Ač je krtek téměř slepý, je na čenichu a ocásku vybaven vousky a chloupky citlivými na sebemenší vybrace, a tak má přesnou představu, co se kolem něj a nad ním děje. Díky tomu může hbitě reagovat na zahradníkův odvetný ranní útok rýčem, za zničenou televizi. I následné překopání hlavní chodby krtka neodradí a okamžitě se pouští do kopání tunelu nového, který je rovnoběžný s původním. Pokud je však zničena velká část chodeb, je krtek ochoten na nějaký čas opustit svou síť chodeb a vrátit se až v době, kdy je v nich klid. Jelikož krtek spí jen tři hodiny denně, opraví většinu chodem, zatímco zahradník odpočívá po urputném přeorávání zahrady. (Maulincio)
  • Použití pesticidu značky „ZNIČIT KRTKA“ je zcela jistě nepříznivé k fungování ekosystému a zdraví člověka v okolí jeho užití. Tato látka totiž dokáže rozpustit nejen zeminu do takové hloubky, že zabije i v ní skrytého krtka, ale ve větším množsvtí dokáže rozpustit i dřevěný vozík s železnými součástkami a i poté způsobí rozpuštění půdy pod ním. Jedná se tak o látku extrémě žíravou a bezesporu toxickou s neblahým účinkem na stav podzemních vod a na okolní floru i faunu. (Maulincio)

Reklama

Reklama