Reklama

Reklama

Krtek ve městě

  • Československo Krtko v meste
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 29 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se na kraji lesa, objeví lidé s buldozery a bagry. Zvířátka bezmocně sledují, jak jejich les mizí. Vtom se objeví helikoptéra, ze které vystoupí několik pánů v obleku, Poté, co položí základní kámen nového města, si všimnou zoufalého krtečka a jeho kamarádů, kteří přišli o svůj domov. Napíší tedy dokument, aby jim nikdo neublížil. Tak se krtek ocitá i s kamarády ve velkém městě, které je přeplněno auty a mrakodrapy. Městský život ale není to pravé pro zvířátka, která stále touží po lese. Tak se krtek a jeho kamarádi pokouší dostat zpět do přírody... (alcielle)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (70)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek ve městě mi z dětství uvízl v hlavě asi nejvíce. Malý hmyzožravec se musí se svými zvířecími kamarády vypořádávat s náhlou ztrátou domova, který se z poklidného lesa mění v rušné město plné lidí. Nicméně pobyt ve městě si zvířátka umí i tak užít po svém skotačivém způsobu. Tento díl má velice silný ekologický podtext, čímž vedle nejmenšího publika osloví rovněž i dospělé. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Jak se staví biotop. Tady není žádný Krakonošovo ! Poctivě falešná agitka, která odchovala nové ekologistické a ekoteroristické generace v Československu i v Německu, s ♫ hudbou, vyjadřující smutek stejnými prostředky jako Schindlerův seznam. Kapela, vládní vrtulníček, razítka a bonbóny v hezkém 3D pojetí ze střední doby plastové, betonové a jedové, kdy jsme si taky mysleli, že to technika vyřeší. Příspěvek k tématu klonování a autorských práv. "Stát !" ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Krtek, zajíc a ježek na hodně špatném tripu: Nejdřív jim buldozery zplanýrují les pod nohama a začnou se kolem nich budovat světlé zítřky (což je místy graficky pojednáno jako oživlé egyptské hieroglyfické tabulky), potom těmi světlými zítřky pobíhají od čerta k ďáblu (nápadně připomínajícímu Stalina) pod ochranou tajemné bumážky orazítkované třemi sudičkami v buřinkách, která od nich odhání řvoucí bagristy i policajty, otvírá jim všechny dveře a plní všechna přání, následně se dají na diverzi a nakonec si (opět za pomoci univerzální bumážky) na střeše nejvyššího věžáku stopnou hejno labutí a vydají se vstříc mlhavým dálavám… Vůbec nechápu, jaktože si tímhle Miler nevysloužil kavalec v Minkovicích. Děti z toho mívaly trochu chmury, ale i tak to byl jejich oblíbený díl, asi z toho cítily, že je to víc doopravdy než obvykle. Must see krtčí úlet, vyčnívající i po výtvarné stránce. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší epizoda z celého krtečka. Tento film je přecpán geniálními nápady Zdeňka Millera. Díky tomu, že se jedná o delší epizodu vešlo se sem toho opravdu hodně z autorovy osobité tvorby. Například továrna, jež trio pařmenů myška, ježek a krtek navštíví působí jakoby ji nakreslilo dítě společně s kubistickým malířem. Nafukovací les a jiné vychytávky působí, jako kdyb snad autoři na něčem byli. Hudba celý tento úlet skvěle dopňuje. Přemýšlím, zda-li by bylo na místě slovo geniální. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem ktrečka (což je ostatně vidět i z mého hodnocení) a viděl jsem snad všechny díily s tímto nezapomenutelným roztomiláčkem! Jelikož jsem chtěl ke krtečkovi napsat nějaký komentář a vylíčit tak veškeré potěšení a readost, které mi krteček kdy dal, ale nechtěl jsem psát komentáře k jednotlivým krtečkovým příběhům, rozhodl jsem se napsat komentář pouze ke krtečkovi ve městě, jelikož to byla i kniha mého, při jejíž četbě jsem s ním zažíval ty nejkrásně+jší chvíle plné jeho dobrodružství. Co bych za to nyní dal, kdybych si mohl užít tu lehkost, najivitu a radost při četbě něčeho takovéhoa a mohl na chvíli opustit četbu mě dnes povinnou! AŤ ŽIJE KRTEČEK!!!HURÁ!!HURÁ!!!HURÁ!!!! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • V továrně na hračky je vidět, jak se hračky na pásu balí do krabice. Ve chvíli, kdy jsou na konci čtyři hračky, začne se balit krabice, ale během balení je náhle v krabici pět kousků. (sikky)

Reklama

Reklama