Reklama

Reklama

Lednička

(festivalový název)
  • Velká Británie Fridge
všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 1996, 20 min

Režie:

Peter Mullan

Scénář:

Peter Mullan

Hrají:

Gary Lewis
(další profese)

Obsahy(1)

Jsme v zákoutích neznámého města. Vidíme zchátralé domy a špínu a zde se pohybuje několik postav. Uprostřed tohoto aranžmá je stará lednice, ve které spatří malý chlapec kousek bezpečí. (raffspIn)

Recenze (4)

easaque 

všechny recenze uživatele

atmosféra skotského zapadákova plná násilí, křiku a beznaděje je vystižena opravdu výborně a hlavně depresivně. Černobílá forma ještě tuto náladu zvýrazňuje a tak si její intenzitu můžete užít téměř na vlastní kůži. Špatné to není, ale jednou mi to stačilo a náladu si kazit nechci - takže jen 3*. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný krátkometrážní snímek. Že by ten kluk našel uvnitř té staré lednice kousek bezpečí, to se nedá říct, navíc když v ní byl zavřen nedobrovolně. Bylo zajímavé sledovat, jak ti "hodní" lidé se mu snažili pomoct, ale téměř nikoho jiného to nezajímalo. Že by vize budoucnosti? Snad ne. Temná atmosféra plná křiku a sprostých nadávek (to mě opravdu potěšilo) je vykreslena věrohodně i díky černobílé barvě. ()

Reklama

Reklama