Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Bronson jako odhodlaný pohraničník, který se snaží zastavit pašování lidí a současně pátrá po vrahovi svého kolegy. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

sator 

všechny recenze uživatele

Zoufalci versus ... zoufalci... V dabingu používají výraz "mokrouš" pro mexické imigranty.Celý výraz zní "Espaldas mojadas" anglicky "Wet back", tedy mokrá záda. Termín byl původně vytvořen a použit pouze u Mexičanů, kteří vstoupili do amerického státu v Texasu z Mexika překročením  řeky Rio Grande, což je hranice USA, přeplaváním nebo přebroděním. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Další film, kde filmaři vsadili na Bronsona a opět to nepomohlo. Bronson je totiž vyloženě akční hrdina a tenhle film akční vůbec není, takže se divák správně ptá a diví, co tady Bronson vlastně dělá/předvádí. Tuctový průhledný začátek, kdy má jeden policista sám službu v pohraničním pásmu a podle toho také dopadne, aby pak Bronson mohl rozjet pátračku, při které není vůbec jasné, na jakém základě k některým svým závěrům/úvahám došel - pravděpodobně byl v tu chvíli osvícen duchem svatým. Konečné zúčtování je také velmi otřepané, laciné a bez gradace...Bronsona mám jako herce velice ráda, ale k tomuhle dílku se určitě vracet nebudu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s touhle tématikou se mi kdysi docela líbili, dnes díky migrační krizi a útoku afrických sarančat na Evropu mi jsou už celkem proti srsti. Každý má právo na život, ale ne na úkor druhých. Chtělo by to hodně tvrdé tresty a peněžní postihy pro všechny převaděče a neziskovky, které se na tom přiživují. Film samotný má několik velmi dobrých pasáží i co se atmosféry týče, ale na toto téma – mexicko-americké hranice a uprchlíci jsem už viděl daleko lepší a drsnější filmy. Charles Bronson i Ed Harris však podali celkem dobré výkony, to se musí uznat. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s nelegálním přistěhovalectvím Mexičanů do USA je starý minimálně od 30. let minulého století a pořád stejně na to ti uprchlíci doplácejí - buď že přijdou o úspory, nebo se rána nedožijí, a i když se dostanou do USA, makají jak otroci za minimální plat nebo jen za přístřešek a stravu. Není divu, že se s tím snaží vyrovnat knihy i filmy, když už realita je někde jinde. Aby to bylo zajímavé, máme v tomto filmu ještě chladnokrevného zabijáka na straně zla, aby bylo po kom jít. Civilní herectví a reálie jsou plusem, určitá propaganda statečných pohraničníků záporem. Co se filmovosti týče, chybí nějaká větší dramata nebo zvraty, postavy jsou příliš ploché (co třeba ten elév, co přišel z LA?), chlapi jsou furt ve službě, jako by ani manželky neměli, o hlavní postavě se vlastně nedozvíme nic navíc. K čemu je pak civilní herectví a reálie, když to pak hapruje v této rovině? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypická Bronsonovka. Především tím, že po všech stránkách naprosto uvěřitelná. Bronson zde není akční Alfamacho, ale normální chlap kterej dělá svou práci a za celý film vystřelí snad jen jednou. Navzdory neakčnosti a civilnosti to ale dokáže diváka zaujmout a držet v jistém napětí. Ed Harris taky parádní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie naozaj prebiehalo na kalifornsko-mexickej hranici. (m.a.t.o.)
  • Filmári museli najať približne 2000 komparzistov, ktorí hrali ilegálnych prisťahovalcov. (m.a.t.o.)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažili strážnici na americko-mexickej hranici. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama