Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pro psychologickou uvěřitelnost bolestně chyběl onen mezistupeň (v knize počítám tak 400 stránek), ve kterém drobné laskavosti a naschvály přiživující sousedskou nevraživost polehoučku přerůstají do skutečných výtržností a zločinů za hranou zákona. S tím souvisí, že se vůbec nepodařilo postihnout důležitost "nezbytných věcí", jak majitele pohlcují a naleptávají. Zůstal tudíž zajímavý námět, hřímavá atmosférická hudba a neemotivně doslovné "pekelné" finále, v němž hlavně že všechno vybuchuje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Knihu mám sice doma, ale ještě jsem jí nečetl, takže jsem byl hodně zvědavý jak bude vypadat její filmová podoba. No a byl jsem jsem docela překvapený. Film má velice příjemnou atmosféru, která nabírá každou minutou na obrátkách. Od chvíle, kdy se začnou mírumilovní občané navzájem poštvávat proti sobě je film mnohem zajímavější, než na začátku. Za zlatý hřeb bych označil souboj dvou žen na ''ostří nože''. Herecké obsazení bylo vybráno velice pečlivě a našlo by se zde jen pár postav, u kterých bych měl vyložené namítky, že to šlo udělat lépe. Jde o nadprůměrný film, který si určitě v dohledné době pustím znovu. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Výborná kingovská atmosféra malého městečka, horší už je to s nepříjemnými obyvateli, připomínajícími panoptikum, z něhož vydatně čerpali tvůrci filmu 460 podezřelých. Příběh se mění z počáteční idylky přes frašku do tragikomedie a končí tím, co jsme čekali od začátku. Mocná ruka Kinga a jeho oblíbené postavy - ztělesněného zla je ale dobře patrná a spolu s mírně přehrávajícími Sydowem a Harrisem tu podivnou směsici žánrů zachraňují. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovanie 640 stranového Kingovho románu "Needful Things" nie je ani zlé, ani dobré. Niektoré scény ma veľmi potešili, iné hodne sklamali. Začnem teda kladmi tohto filmu: dobre zvolené herecké obsadenie, najmä úloha démonického obchodníka Lelanda Gaunta padla Max Von Sydowovi výborne; miestami hustá atmosféra; slušná kamera a hudba; surový súboj medzi Nettie Cobbovou a Wilmou Jerzyckovou; rozumné pozmenenie niektorých detailov. Za výrazné slabiny považujem: prílišné zjednodušenie deja; nezvládnuté rozpracovanie charakterov; absolutné vyradenie niektorých postáv z filmu (na Ace Merrilla som sa tešil ako malé decko, a oni ho vyškrtli zo scenára!); no najhorší je ten odfláknutý konec, kde Ed Harris ako šerif Pangborn zoberie na seba úlohu neohrozeného prezieravého hrdinu. Celé to vidím tak na dve a pol hviezdičky, ale ako človek, ktorý trpí Kingomániou zaokruhľujem smerom nahor a dávam hviezdy tri. *** ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nezbytné věci jsem poprvé viděl jako dvouhodinovou verzi co šla do kin, a byl jsem dost zklamanej. Film neměl šťávu, konec byl uspěchanej, celý to bylo nemastný neslaný. No a teď jsem měl tu možnost zkouknout tříhodinovou verzi pro kabelovku TBS, sestříhanou z původně natočeného materiálu, a můžu říct, že to filmu náramně prospělo. Pomalé budování atmosféry, vykreslování charakterů, zabydlení městečka více postavami, a poměrně dlouhé finále, kde dojde na lámání chleba. Herci jsou vynikající a hudba je tady naprosto výborná. Ty chorály filmu dodaly na epičnosti. Ve výsledku to není žádná velká sláva, jen slušná kingovka. Knížku miluju, kinoverze je na dvě hvězdičky, tříhodinovej tv cut na slabší čtyři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama