Reklama

Reklama

Noc mrkviček

(festivalový název)
  • Estonsko Porgandite öö (více)
Animovaný / Krátkometrážní
Estonsko, 1998, 29 min

Režie:

Priit Pärn

Scénář:

Priit Pärn

Hudba:

Olav Ehala

Hrají:

Frank Boyle (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Je vysoce nepravděpodobné, že by někdo dokázal předvídat blížící se katastrofu. Ze všech nejméně Diego, který nesnáší všechno hranaté a zamiluje se do německy mluvícího vejce. Ale pak vám nateče do bot. Chodbou se nese ozvěna Juliiných podpatků. Underground přestane šeptat. Takhle to obvykle začíná a jedinou nadějí zůstává Noc mrkviček! Autorská fantasmagorie krále estonské animace Priita Pärna je tím nejabsurdnějším animovaným snímkem, jaký si dokážete představit. Nebo možná ani nedokážete, ale o tom se musíte přesvědčit na vlastní oči. (Skandinávský dům)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Výstřední a třeštivá, neustále se proměňující animace, z níž se vytrácí smysl i potěšení.(max.70%) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Hodně velká avantgarda tenhle animovanej film. Symbolický hotel PGI, neuvěřitelná spousta postav, symbolistní charaktery a těžce ulítlé provedení. Stačí uvést např. Diego, který nesnáší cokoliv co má úhly a zamiluje se do německy mluvícího vajíčka, bradavka jako přivolávač výtahu, recepční předstírající že je ilegální přistěhovalec, houslista rozteklý na podlaze pokoje a propojený do sítě s kachnou v suterénním bazénu, voodoo králíci kteří vše ovládají...myslím že na úvodní seznámení to vypovídá hodně. Těch odkazů, metafor a symbolů je zde opravdu strašně moc, napoprvé to asi těžko poberete všechno. Animace moc pěkné. Ne moc známá, ale zato fakt skvělá věc tohle. ()

Reklama

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Polhodinový rozprávkový výplach o králikoch, ktorí pomocou woodoo rituálov s mrkvami ovládajú svet a chcú postaviť priehradu, v ktorej by mohli potom pestovať kečup. Dej je zamotaný, bizarný až nonsensový, na polhodinovej ploche sa zbesilo strieda viacero dejových línií prepchatých nenapodobiteľnými postavami (bradavka slúžiaca ako privolávač výťahu, pohlavne sa vzrušiaca vždy keď ju stlačia, alebo čelista v podobe beztvarej želatínovej masy, rozdelený na 64 nezávislých sektorov), a jednotlivé sekvencie sú vskutku zábavné bez ohľadu na to, či sa v tom človek orientuje. Aj tak som si to pre istotu pozrel dvakrát. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama