Reklama

Reklama

Kančendženga

(neoficiální název)
  • Indie Kanchenjungha
všechny plakáty

Recenze (3)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Kanchenjungha trůní majestátně nad městečkem Darjeeling. Pokud se zrovna neschovává v mlze – což většinou dělá – sleduje spolu s námi členy jedné bohaté kalkatské rodiny, kteří se během jejich posledního dne v horském letovisku míjí a potkávají nejen mezi sebou, ale i s dalšími hosty a řeší existenční i partnerské problémy. Přitom vyhlíží a uzavírají sázky, jestli třetí nejvyšší hora světa vyleze z mraků a ukáže se jim v celé své kráse. První Rayův barevný film a rovněž jeho první neadaptovaný, vlastní scénář staví opět na síle zobrazení, metafor a symbolismu. Oproti ostatním snímkům je však více optimistický a obejde se bez tragických událostí. Myslím, že je škoda, že je dost opomíjen. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Ray točí neuvěřitelné filmy, je to čistá filmařina. Kanchendžunga se odehrává v několika hodinách v himalájském podhůří, moc se toho (zdánlivě) neděje a přesto jsme svědky dramatických změn osudů, nálad a názorů několika jedinců z příběhu. Velmi lidské, chápavé a laskavé. ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Darjeeling před padesáti lety. Věci, které pomíjely tenkrát, budou pomíjet i nadále. Jenom Kanchendžonga zůstane stát jako věčný pomník nad tímhle smutným údolím rozvalin a vzpomínek. ()

Reklama

Reklama