Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme už tento príbeh videli, že.....Množstvo hereckých es vo filme, ktorý je tak na úrovni horníka, ale keď to spriemerujeme, tak sa dostávame k pomerne vysokým kartám. New York tomu môže vždy iba napomôcť a deje sa tak i tentokrát. Popravde sa Stav milosti trochu vlečie, neprináša nič nové, ale záverečná tretina je už veľmi napínavá a obohacuje žáner o vyriaďovanie si vecí medzi najbližšou rodinou tak, ako sme zvyknutí medzi gangami. Pri rozhovore Taliana s Harrisom je napätie skutočne na krájanie a pozdvihuje zrazu film z priemeru do vyššieho levelu. Herci vedeli, prečo tieto úlohy zobrali. Romantická linka zase pridáva do deja akýsi nadhľad Wrightovej, ktorý je v podstate jediným správnym postojom k udalostiam v Hell´s Kitchen. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Jedna z gangsterek, se kterou mám vcelku problém. Hudba od Morriconeho byla sice super, ale převážná většina herců hrála tak vlažně, až to nudilo. Podle mě předvedl nejlepší výkon paradoxně Joe Viterelli v roli italského mafiánského bosse, byť nebyl na place často. Zbytek se tam jen tak ploužil (Harris, Penn, Wrightová) nebo hráli magory (Oldman). Zvažoval jsem, že ponechám od minulé projekce 4 hvězdy, ale rozmyslel jsem si to. Protože tenhle film mě na podruhé nepřesvědčil o 4-hvězdičkových kvalitách. 67% ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Při čtení přehledu filmu ,,STATE of Grace" jsem si říkal: ,, Jo. Tak to se mi bude líbít." A to se nestalo. Film se mi nelíbil. Nebyl vůbec nudný. Byl celkem zábavný ale to mi nestačí. Hlavní problém byl hlavní hrdina, který mě vůbec nezajímal. Příšlo mi, že ve filmu nebylo místo abych poznal lépe jeho charakter. Abych se s ní více sžil. Cítíl za něj. Jenže ne. Snímek na něho úplně kašlal. Ani nevím jak se jmenoval. Ferry nebo tak nějak si myslím. A ani mi to nevadí. (Vím, že se můžu podívat do obsahu. Ale jsem líný chlapík. )Jinak mi nic ve filmu nevadilo. Kdyby byl lépe vyřešení hlavní hrdina mohl bych filmu dát i dokonce čtyři hvězdy. Film si ode mě odnáší ubohých 4,5/10. Filme, mohl se´s více snažit.... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama