Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Takhle výborný film jsem dlouho neviděla a to jsem si o něm nemyslela nic dobrého. Nezapomenu na běh hořícím domem, kdy se Gary Oldman zachoval jako úplný šílenec a Penn se jím nechal vyhecovat, ale co jiného mu zbývalo. Herecké obsazení nemělo chybu, všechny ale mnohonásobně převyšoval právě Oldman. To byl parádní magor. Harris mohl být jako hlava gangu ještě drsnější a ďábelštější. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Přestože gangsteři a mafie nepatří zrovna do mnou oblíbených námětů, vyčnívá tento film výrazně nad většinu ostatních takových, především jak díky nepřeplácanosti a vyváženosti děje, tak díky výborným hereckým výkonům v čele s Garym Oldmanem, který tento snímek povznáší minimálně o třídu výš, než kde by byl bez něj. Zapamatováníhodné! ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Ze Stavu milosti po pár minutách přímo tryská velkej podvod, špína a krapet té prolité krve! Navíc co herec, to celebritka, takže mejdlo může začít! Robin Wright je hezounká, že si člověk říká, škoda, že stárnem, páč hodit na ní oko v devadesátkách stálo určitě za to. No a to co tady předvádí mistr pan Gary Oldman, to je minimálně na flašku Republicy za zlatej rám! Ostatně, on když se do svojí role pustí, vždycky to šíleně moc přidá na kvalitě filmu! 75% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Momentálních zdejších 75% přesně odráží moje pocity, a to trošku odhlížím od otřesné poslední patnáctiminutovky. Jinak jde o solidní krimi z přelomu osmdesátek a devadesátek, která OPRAVDU nezapře inspiraci peckama Briana DePalmy, což mi vlastně nevadí, protože se na to fakt dobře kouká. Další velká pozitiva jsou Morriconeho hudba a skvělá Robin Wright. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama