Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Jedna z gangsterek, se kterou mám vcelku problém. Hudba od Morriconeho byla sice super, ale převážná většina herců hrála tak vlažně, až to nudilo. Podle mě předvedl nejlepší výkon paradoxně Joe Viterelli v roli italského mafiánského bosse, byť nebyl na place často. Zbytek se tam jen tak ploužil (Harris, Penn, Wrightová) nebo hráli magory (Oldman). Zvažoval jsem, že ponechám od minulé projekce 4 hvězdy, ale rozmyslel jsem si to. Protože tenhle film mě na podruhé nepřesvědčil o 4-hvězdičkových kvalitách. 67% ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Při čtení přehledu filmu ,,STATE of Grace" jsem si říkal: ,, Jo. Tak to se mi bude líbít." A to se nestalo. Film se mi nelíbil. Nebyl vůbec nudný. Byl celkem zábavný ale to mi nestačí. Hlavní problém byl hlavní hrdina, který mě vůbec nezajímal. Příšlo mi, že ve filmu nebylo místo abych poznal lépe jeho charakter. Abych se s ní více sžil. Cítíl za něj. Jenže ne. Snímek na něho úplně kašlal. Ani nevím jak se jmenoval. Ferry nebo tak nějak si myslím. A ani mi to nevadí. (Vím, že se můžu podívat do obsahu. Ale jsem líný chlapík. )Jinak mi nic ve filmu nevadilo. Kdyby byl lépe vyřešení hlavní hrdina mohl bych filmu dát i dokonce čtyři hvězdy. Film si ode mě odnáší ubohých 4,5/10. Filme, mohl se´s více snažit.... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Ze Stavu milosti po pár minutách přímo tryská velkej podvod, špína a krapet té prolité krve! Navíc co herec, to celebritka, takže mejdlo může začít! Robin Wright je hezounká, že si člověk říká, škoda, že stárnem, páč hodit na ní oko v devadesátkách stálo určitě za to. No a to co tady předvádí mistr pan Gary Oldman, to je minimálně na flašku Republicy za zlatej rám! Ostatně, on když se do svojí role pustí, vždycky to šíleně moc přidá na kvalitě filmu! 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)

Reklama

Reklama