Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Momentálních zdejších 75% přesně odráží moje pocity, a to trošku odhlížím od otřesné poslední patnáctiminutovky. Jinak jde o solidní krimi z přelomu osmdesátek a devadesátek, která OPRAVDU nezapře inspiraci peckama Briana DePalmy, což mi vlastně nevadí, protože se na to fakt dobře kouká. Další velká pozitiva jsou Morriconeho hudba a skvělá Robin Wright. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

New York devadesátých let je nejdokonalejší setting pro drsné gangsterky ever. Ta šeď, špína, násilí, a všeobecný nihilismus čišící z každého záběru... krása. A tahle se taky povedla, příběhem sice trochu překombinované, ale tím tématem, a i krásnou (byť krátkou) slow motion akcí mi dost připomíná HK filmy Johna Woo - které přitom teprve vznikaly, ve stejné době. Nečekal bych že někdy uvidím Seana Penna střílet obouruč ve stylu Chow Yun Fata, ale kupodivu mu i role nasraného gangstera dost sedla, a zbytek hereckého obsazení, to je taky solidní dream team - Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly. Všichni krom Harrise v době kdy ještě vůbec nebyli slavní. A k tomu soundtrack od Morriconeho. Ten režisér pak už nikdy nic co by stálo za zmínku nenatočil, ale tady měl při výběru lidí hodně šťastnou ruku. 8/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Takhle výborný film jsem dlouho neviděla a to jsem si o něm nemyslela nic dobrého. Nezapomenu na běh hořícím domem, kdy se Gary Oldman zachoval jako úplný šílenec a Penn se jím nechal vyhecovat, ale co jiného mu zbývalo. Herecké obsazení nemělo chybu, všechny ale mnohonásobně převyšoval právě Oldman. To byl parádní magor. Harris mohl být jako hlava gangu ještě drsnější a ďábelštější. ()

peteq 

všechny recenze uživatele

Strhující drama z New Yorku,který nenechá nikoho klidným.Mezi zákoutími špinavých ulic, prostitutkami a gangstery se odehrává příběh této povedené krimi zápletky.Musím říct že jsem ji sice viděl až po shlédnutí klasik žánrů..ale i tak mě dostala do kolen.Sean Penn jako policajt a hlavně Gary Oldman v roli pološíleného alkoholika-starého kamaráda a gangstra jsou famózní!Závěr je zničující,prostě skvost který by neměl být přehlížen na poli tohoto žánru. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama