Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynálezce, astronaut a vědec Dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) stojí jen krůček od uskutečnění svého celoživotního snu - expedice do středu kosmické bouře. K Reedově kosmické výpravě se připojuje jeho nejlepší kamarád, astronaut Ben Grimm (Michael Chiklis), vedoucí genetického výzkumu a Reedova bývalá přítelkyně Sue Storm (Jessica Alba) a také její horkokrevný mladší bratr, pilot Johnny Storm (Chris Evans). S hlavním sponzorem celé výpravy, Victorem Von Doomem (Julian McMahon), za zády se vydávají na nejdůležitější expedici svého života. Mise probíhá zdárně až do okamžiku, kdy Reed zjistí, že se mýlil v odhadu rychlosti blížící se bouře. Během několika minut je vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, které způsobí závažné změny v genotypu všech členů posádky. Jejich DNA je nevratně pozměněna. a stejně tak jejich budoucnost. Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed získá schopnost libovolně natahovat své tělo a jako vůdce celé skupiny získá přezdívku Mr. Fantastic. Sue - nyní Invisible Woman - se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole. Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben, jehož transformace je nejvíce šokující, se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen - Thing. Tyto genetické mutace se jim společnými silami podaří obrátit v obrovské přednosti. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit. Astronauti. Hrdinové. Celebrity. Pro celý svět jsou Fantastická čtyřka. Sobě navzájem jsou si rodinou... Fantastická čtyřka je založena na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který v průběhu let zaslouženě získal pomyslný titul nejlepší komiks na světě. V poslední době se dočkalo filmových adaptací několik dalších komiksů Marvelu - za zmínku stojí především X-Men a Spider-Man. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (567)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nerozumím ... oblečete pár neherců do přiléhavého kostýmu, namlátíte jim palicí na hrudník kolečko se čtyřkou, necháte je několik desítek minut zmateně pobíhat před kamerou a shrábnete výdělek přes 300 miliónů...pěkné, že??...chápu, že jsme svědky skoro invaze komiksových adaptací(když tak vydělávají, že??), ale pokud spatří světlo světa takováhle zplácanina, měl by si to někdo pěkně odskákat...a já vím kdo!!...páni scénáristé Frost a France po nocích místo psaní totiž pařili plejstejšny, protože tenhle film nemůže mít ani stránku scénáře...100 miliónový rozpočet musel padnout převážně na triky, protože to je to jediné, co tuhle komiksovou kravinu drží nad propastí zapomnění...v teaserech a v trailerech stále dokola omílaná slavná scéna Thing vs náklaďák je sice technicky výborná, ale stejně jako ostatní slušné triky nemůže zaclonit hrubou nedokonalost filmového zpracování...a to se prosím pěkně točí dvojka...pane Gruffudde, mohl byste mě svou dlouhou paží vysadit na Měsíc, abyste mě ušetřil druhého dílu?? 100 miliónů dolarů(rozpočet)/330 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale určitě ne podprůměr. Flm sice nemá atmosféru jako třeba Batman begins nebo X-mani, ale na druhé straně nabízí slušnou oddechovou zábavu a několik opravdu povedených vtipů. Postavy jsou vykreslené dobře, u každého brzo poznáte jeho charakterové vlastnosti a maska Bena Grima je až nečekaně povedená. Nikdy bych neřekl (po přečtení comicsu), že se ji autorům podaří udělat tak, že nebude působit trapně a uměle. Ostatní efekty ale také nezaostávají. Nuže, s postavami se teprve poznáváme, stejně jako oni teprve poznávají své nové vlastnostmi, a věřím, že v příštím připravovaném pokračování už se konečně dočkáme pořádné jízdy. Slibný je taky konec filmu - odjíždí Dr.Doom do Evropy najít si svou vlastní zemi - Latverii? Nechme se překvapit. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě zklamalo. zfilmované komiksy mám rád, ale tady se buď nevyužil potenciál, který příběh nabízí, nebo je komiksová předloha špatná. spíš A) je správně. přece komiks nemůže nabízet minimum akčních scén, když jeho hrdinové mají takové ,,krásné" schopnosti. a právě sympatické vystupování hlavních postav přehlušilo slaboučký scénář. ale stejně jsem celkem zvědavej na pokračování, protože horší už to být nemůže. snad. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dej je zaujímavý,ale scénar je úplne hrozný(trápny)!Prečo musí práve Tim Story dostať takýto film?Pýtam sa prečo?Veď tento chlapík je len......Tomuto snímku chýba nejaký ten"šmrnc"!Áno-efekty sú celkom pekné,ale nič viac.Oceňujem charaktery postáv a ich prevedenie zvlášť Chrisa Evansa,ktorý ťahá tento film!Napriek tomu ako strašne som sa tešil,sklamanie nebolo až tak veľké!Hodnotím tento snímok celkom pozitívne,ale mám výhrady voči réžií(veľké výhrady)!Fantastic Four je zaujímavým prevedením so známymi tvármi,ALE proste má to háčik..! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedená filmařina, která svou tupostí a klišovitostí přímo bije do očí. Přesto se z toho stal relativní hit, jak je to možné ? Holt v Hollywoodu se dějí různé věci. Srovnávat film s literárními podklady nemohu, ale postavy zde byly načrtnuty poměrně slušně a smršť kvalitních vizuálních efektů člověka občas příjemně usadí (tyto ingredience evidentně působí na americké publikum až příliš). Celé je to ovšem poměrně hodně vykalkulované a šíleně předvídatelné. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (36)

  • Pro český dabing lidí z davu, např. ve scéně na mostu, byli na základě předchozích zkušeností z filmu Polární expres (2004) a Madagaskar (2005) přizváni členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Legendární Stan Lee, který vymyslel téměř všechny slavné komiksové postavy Marvelu, si střihl cameo v mnoha komiksovkách podle svých textů. Ve Fantastické čtyřce ale poprvé hraje postavu z komiksu, konkrétně Willieho Lumpkina, starého pošťáka. (imro)
  • Stomilionový popcorn od Foxů vytrhl návštěvnost amerických kin ze dvacetiměsíčního propadu, když debutoval (8.-10. 7. 2005) na špici žebříčku se sumou 56,1 mil. dolarů. Silná konkurence ale už o týden později zapříčinila pokles Fantastické čtyřky až na třetí příčku s 59 % snížením výdělků. Čtyřtýdenní obrat filmu se vyšplhal na 143,7 milionu. (imro)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Kevin Hart si zahraje Monopoly

Kevin Hart si zahraje Monopoly

19.01.2019

Ve světě, kdy svůj vlastní film dostaly už i chatovací emotikony, není žádným překvápkem, že se filmového zpracování dočká i slavná desková hra Monopoly. Film je přitom v plánu už řadu let, teprve… (více)

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

28.07.2018

Konečné rozhodnutí padlo a studio Disney tak definitivně pořizuje 21st Century Fox za cenu 71,3 miliard dolarů. S obchodem souhlasilo 99 % akcionářů obou společností, vyjímaje jednoho akcionáře… (více)

Reklama

Reklama