Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čert to někdy nemá lehké. Zvlášť ten náš pohádkový záletník (V. Harapes), který najednou zapomněl na svou čertovskou snoubenku (H. Maciuchová) a začal si namlouvat venkovské děvče (I. Svobodová). Ty jeho dvě „vyvolené“ se ale daly dohromady. Jak to ale navlékly, aby se svatba s tou pravou přece jen konala? (Česká televize)

Recenze (23)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil subjektivně, tak bych dal pouze dva bodíky, protože nemám v lásce pohádky, kde se každých pět minut zpívá, ale objektivně vzato je to solidní průměr, žádná pecka, ale ani žádný propadák. Pan Harapes ukázal, že je nejen výborný tanečník, ale také solidní herec, paní Svobodová zase byla ozdobou a paní Maciuchová pobaví jako vždy. Zajímavostí bylo, že kombinace Švorcová, Haničinec, ale i právě Maciuchová hrála taktéž v seriálu Žena za pultem. Být scénáristou, ještě bych provdal Anynku, aby to bylo komplet :-) . ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když neposlušná dívka naletí na prvního krasavce a rozhodne se jít s ním - jenže ouha, on je to čertisko. Jenže čert měl už předtím vybranou čertici, a tak se holky domluví a upečou čertovskou past. Holka se vrátí domů, najde úctu k práci a čertovi nezbude nic jiného, než si vzít onu chytrou čertici. Vcelku podařená čertovská pohádka, kde sice je zbytečných ble, ble, ble, ale dá se to přežít i vzhledem ke kratší stopáži a pár písničkám. Průměr. PS: nechápu, kdo mohl vymyslet, že místo Svobodové bude zpívat Eva Hrušková. Ten hlas je tak jiný! ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch neustálých zpěvů, mohlo to být lepší (navíc ten otřesný nápad dabovat Svobodovou hlasem Hruškové). Baletící zamilovaný čert je málem roztomilý a vdavekchtivá čertice s Kubínovskými replikami ("já ti nasypu pepře do očí ty hadroplete") v podání Hany Maciuchové pohádku spolehlivě posouvá o level výš. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Příběh mě sice moc neuchvátil, ovšem čert děvkař, jenž má hned dvě ženské najednou, to je pro pohádku velmi originální zápletka, což oceňuji. Stejně tak jak si ty dvě nápadnice nejprve vjely do vlasů a následně se spikly proti němu. I na tak lacinou studiovku to má výborné obsazení tehdejšími hereckými špičkami. A užívali si to i Hrubý, Jirák a Vydra v menších rolích čertů. Takže ve výsledku ten průměr 3 * a 50% přece jenom dám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hlas Vlastimila Brodského co by vyprávěče byl velmi příjemný. Vzpomněla jsem si na ten pořad Hajaja, co běžel v českém rozhlase, myslím. Tam taky Brodský vyprávěl pohádky a krásně se to poslouchalo. Vlastimil Brodský tady prostě chybí. Švorcová se tady opět setkala s Haničincem. Tentokrát spolu hrají manželé a rodiče dcery Anynky. Harapes předvedl něco málo ze svého tanečního umění. Iloně Svobodové při zpívání propůjčila hlas Eva Hrušková. Ten hlas mi k ní nějak neseděl. Působil moc dětsky. Maciuchová byla jako čertice perfektní a působila hezky rozverně, zkrátka jak se na čertici sluší a patří. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama