Reklama

Reklama

Camelot

  • Československo Král Artuš a jeho družina (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muzikálový snímek o lásce Guenevere (Vanessa Redgrave) a Lancelota (Franco Nero), kteří v žáru lásky podvádějí svého krále Artuše (Richard Harris). Král Artuš po svatbě z krásnou Guenevere zasvětí Lanceota do řádu kulatého stolu, jehož posláním je ochrana utlačovaných, víra, důvěra a čest. Lancelot se stává nejslavnějším rytířem v družině a Guenevra se do něj zamiluje. Jejich tajná láska začne být pro oba nebezpečná a vše se vyhrotí příchodem Artušova nevlastního syna Mordreda (David Hemmings). Camelot se otřese v základech. (Terva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Muzikály a dopiták, to jde málokdy dohromady. Tady se dost zpívá a veršuje, někdo si dal i dost práci s otitulkováním songů, Petr Štěpánek hezky mluví Richarda Harrise a Lukáš Vaculík se dokonale hodí na Nera (bez knírku k nepoznání!). Je to ale plácání prázdné slámy kolem kulatého stolu, za tři hodiny ani špetka napětí, vtipu nebo erotiky. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (3) - *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Richard Harris, *Nejlepší hudba - Frederick Loewe, *Nejlepší filmová píseň - "If Ever I Should Leave You" - Hudba Frederick Loewe, text Alan Jay Lerner + nominace (3) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Vanessa Redgrave, Objev roku (herec) - Franco Nero ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Předsevzetím zhlédnout všechny filmy s Richardem Harrisem jsem si na sebe ušila pořádný bič. Ovšem zrovna v tomto případě bych nemusela moc lamentovat, protože Camelot je úlet, jaký bych jinak viděla asi těžko. Má sice řadu kladů, ale v celkové rozvleklosti a divnosti se ztrácejí. Tak tedy první předností je sám Artuš. Vtipný zoufalec. Legenda jak noha. Jeho milovaná Jenny (ta mě tak prudila!) to táhne zároveň s Lancelotem a jeho ideály jsou příliš ušlechtilé, a tak zůstávají v temném středověku nepochopeny („Jak mohou být spravedliví, když jsou nezaujatí?“). A v závěru se tyto dvě roviny střetávají a jsou opravdu překvapivým způsobem zakončeny. Richard Harris má krásný hlas. Ale zpívá se tu nějak málo. Čekala bych více muziky od muzikálu. Choreografie spočívá hlavně ve válení se po zemi. A vůbec mizanscéna je občas až anarchistická (zakopávající koně apod.). Dobré je brnění. Srandovní je umělost výpravy. Fakt netuším, jak s tímhle zážitkem naložit. Chvílemi je to slušná komedie připomínající Monty Python and the Holy Grail, chvílemi opravdu muzikál, chvílemi nuda, chvílemi nevím. Každopádně působí nesourodě a přeplácaně a je to za 2 a půl a už o tom nechci slyšet. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Podle počtu hodnocení zapomenutý film, který bych nestahoval, nevyhrát tři Oskary. Tříhodinový muzikál o Artušovi je minutáží opravdu pekelný, dvakrát jsem u toho usnul. Není to při tom úplně špatné, jen podivně rozhárané. Camelot je chvílemi muzikál s klasickými písničkami (ale žádným "hitem"), chvílemi pohádkou (začátek v zasněženém lese), chvílemi divadelní hrou plnou přehrávaných monologů (hlavně Harris, částečně Nero), tak trošku historický film (civilizace vs. středověké barbarství) a kdyby nechyběla kouzla, bylo by to i fantasy. Občas pěkná výprava a kostýmy (pasování Lancelota) se střídá s divadelní scénou, kromě konce tu není moc akce. A jsou v něm střípky z budoucího Excalibru (Mordred), Prvního rytíře (milostný trojuhelník). A světe div se, je to prakticky sequel animáku Meč v kameni, Artuš vzpomíná na všechny důležité scény a dokonce se ze začátku chová jako podobný trouba. Hlavně je to romanťárna, milostný trojúhelník, kde si Artuš veme Guinevru a sblíží se s Lancelotem a ti se mu začnou scházet za zády. Nemá to žádné řešení a konec po 3 hodinách ani s žádným řešením nepřijde. Osobně po vlastních zkušenostech byl nebyl tak shovívavý když by mě nejlepší kamarád začal chodit za láskou a dělali ze mě blbce, ale tak je to film. A ještě osobní postřeh - ani Harris ani Nero se mi na své role nehodí a Redgrave nebyla žádná krasavice aby se kvůli ní vše pokazilo. 3* si to ale i přes výtky zaslouží. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama