Reklama

Reklama

Gulliverovy cesty

  • Velká Británie Gulliver's Travels (více)

Obsahy(1)

Gulliver byl 6 let na moři a pracoval jako lékař. Stýskalo se mu a rozhodl se, že se na moře zase vydá. Loď Antonia však ztroskotala a Gulliver doplaval na ostrov Liliputů, kteří jsou vysocí šest palců. Ti se o něj začli starat a Gulliver brzy pochopil jejich jazyk. Bohužel Gulliver měl vysokou spotřebu v jídle a malí Liliputové se rozhodli, že se ho zbaví. Gulliver utekl na jiný ostrov Blefusk. Tam mu místní vládce ostrova dovolí, že může ostrovy opustit a předá mu dárek v podobě malinkatého dobytka, který pak Gulliver doma ukazuje. Dobrodružné cesty Gullivera pokračují a on znovu vypluje... (duklak2)

(více)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

Před drahnými lety uváděn i v naší televizi, v té době to byla docela pěkná zábava, dneska už přeci jenom je vidět, jak zub času zapracoval, ale to není výtka. Spíš mi vadí, že je scenáristicky trochu infantilně laděn (Swiftův román je přeci jenom o něčem úplně jiném) a pokrývá jenom malou část románové předlohy, pouze Gulliverovy osudy v zemi Liliputů. Kdybych měl srovnávat s o 17 roků starší verzí, tak Richard Harris je sice mnohem charismatičtější chlapík (a mnohem lepší herec) než Kerwin Matthews, ale jinak tato novější verze filmařsky i trikově prohrává. Jestli chcete zažít lepší a ne tak dějově okleštěné Gulliverovy cesty, tak jedině britské zpracování s triky Ray Harryhausena , nebo drobet pohollywoodštěná, ale celou předlohu plně mapující verze s Tedem Dansonem je také dobrá volba. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film má silne rodinný charakter a liliputánsky svet je animovaný, ešte k tomu silne komedionálne ladený. Ani Harris nepredvádza ktovieaké "divadlo". Ďalším menším mínusom je, že príbeh sa dotýka iba Lilliputu. Po filmárskej stránke to nie je zlé, i ked cítiť, že triky a drobné makety nie sú made in hollywood. Ale keby som bol malý divák, a ešte k tomu v tom čase (70.-80. roky), určite by ma to nadchlo. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tady si můžete vychutnat leda skvělého Rudolfa Hrušinského coby krále Liliputánů, a Petra Štěpánka jako ministra zahraničí. Je to moc animované (ve smyslu že to šlo natočit hrané), nenápadité. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesehnatelný film jakýmkoliv způsobem (žádná česká, anglická verze, žádné titulky), takže jsem zavděk musel vzít youtube verzí bez titulků, u které jsem rozuměl každému druhému slovu. Čekal jsem dobrodružný film s přesahem do fantasy jako v roce 1960 a lepšími triky a on to k mému šoku byl kreslený film s živým Harrisem. Film děsivě infantilní, plný písniček, zachycující pouze Liliputii a z té si to ještě bere jen zlomek příběhu. A bůhvíproč je Liliputie laděná do arabského světa. I když mám rád kreslené filmy, jako fanouška knížky mě to děsivě nebavilo a přes kratičkou délku jsem u toho usnul. Objektivně to není zlý, ale nesedlo mě to a popravdě jsem nechápal proč se Harris pitvoří mezi nějakými animáky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama