Reklama

Reklama

Dokonalý muž, dokonalá žena

(TV film)

Obsahy(1)

Libuše Šafránková a Josef Abrhám v malé televizní komedii o vztazích mezi mužem a ženou. Muž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo a na kolikero způsobů. Stejně rozmanitě, jako toto velké životní téma prožívá každý z nás. Zatímco osudy jednoho by stěží vystačily na krátkou větu, druhého v tomto směru vydají na pěkně košatý román či mnohadílný seriál s nespočetnými reprízami. Ať s vyzněním psychologickým či spíše zabíhajícím do grotesky... Libuše Šafránková a Josef Abrhám vám představí několik úsměvných pohledů do tajů věčně napínavého spolužití muže a ženy v malé televizní komedii z roku 1986 podle scénáře a v režii Zdeňka Podskalského, jenž se i na tu sebesrdceryvnější životní situaci dokáže podívat v nadsázce a s úsměvem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná komorní jednohubka, které Zdeněk Podskalský uměl točit jako jeden z mála. Navíc obsazení Abrhám - Šafránková je přímo delikátní a všechny životní osudy zahráli báječně. Mě nejvíc oslovila poslední povídka, kdy Abrhám v roli dědka neustále žbrndá kafé (nebo meltu, kakao či co to bylo). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Existují dvě televizní komedie stejného názvu, obě napsal a natočil Zdeněk Podskalský a shodují se dokonce i jednou scénou, kterou Libuše Šafránková natočila nejprve s Josefem Abrhámem a o dva roky později s Milošem Kopeckým. Rozdíl vtipnosti je značný, takže se nenechte plést chybným uvedením fotky v galerii - patří k té mladší věci. Tato starší komedie, přesněji sled skečů, má větší šmrnc a díky obsazení Šafránkové a Abrháma do všech rolí je komornější a osobnější. Mladší mlátí prázdnou slámu a budí dojem, že všechna ta nezřídka velmi levná "moudra" o soužití mužů a žen bere poměrně vážně. Tohle je čistá sranda. Abrhám a Šafránková postupně projdou od ostýchavého namlouvání přes vztah na dálku, krizi z nudy manželského života a fotrovitou kuchyňskou rezignaci po stařeckou dětinskost. Každá další sekvence je o něco vtipnější než předchozí. Ta poslední, kterou cituje kleopatra, je tak dobrá, že bych jí nejradši dal samostatných pět hvězdiček, ale celkově to vidím tak na 70% ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Stáhla, pustila a královsky jsem se u toho pobavila :) "A můžu vám nalít Vašeho vína?" ... "pojď, lehnem si a budem si vyprávět ." "Koupil jsem k večeři párky." "No tak, řekni mi něco hezkýho." "A co hezkýho, co?" "No .. něco strašně hezkýho, tys mi dávno nic hezkýho neřekl." "Naposledy ráno." "Ale to je dávno." "A co hezkýho ti mam vyprávět, co?" "Třeba nějaké hezké slovo." "Tak bumbác?!" "No tak to není hezké slovo." "Tak ... vrr .. jezevec." ...... doporučuji :)) ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si neodpustili tu poslední, stařeckou scénku, kvůli ní jsem hvězdičku ubral. Jinak je to ale docela zábava. Z povedených průpovídek vybírám: "Žena se ti vykašle zamilovat se do někoho jiného, když to má dovoleno! Stejně je to všecko na jedno brdo." a "Mužská síla a moudrost tkví spíš v odvaze přiznat ženskou nadřazenost a vzdát se dřív, než dojde k boji. Mužská rezignace je jediná možnost, jak zachránit mužskou důstojnost." :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jen vidět dva excelentní herce pospolu je pastva pro oči. Není to komedie o super skvělém scénáři či hudbě. Ani dramaturgicky to nevyznívá bůhvíjak. Ale zase je to malá komedie přesně pro ty dva. Rolí se zhostili na výbornou a opravdu se bylo čemu smát. Ostatně celou řadu rozhovorů mezi mužem a ženou si lze asi za určitých okolností představit. Ale nejlepší je filozofování strašně zamilovaného páru v lůžku. Rozhodně ta nejpovedenější část. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry se točily na pražském Pankráci kolem Centrálního parku, tehdy "Park Družba", kousek od budov České televize. (Haniczka)

Reklama

Reklama