Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk nese čerta z pekla, to jsou věci..." Peklo v téhle moderně pojaté pohádce funguje vskutku zvláště (hlavní slovo tu nemají čerti ale čertice, a lucifer je pěkný ňouma), setkat se tu můžeme s různými technickými vymoženostmi (počítač či televize), ale hlavně se spoustou vtipných a chytlavých písniček ("Tak se čerte snaž, uč se mariáš..."). Nakonec se ale dočkáme i obligátního pohádkové poučení tentokrát o tom, že kdo se chce zbavit chyb, nejdříve je musí uznat. Já zas musím uznat, že i když je to klasická "papundeklová" pohádka, herecké výkony čertů (Nárožný, Dvořák Preiss) i čertic (Slunéčková, Konvalinková, Molavcová) vůbec nejsou špatné. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Další papundeklová pohádka z dílny Československé televize z 80, let, tato je na rozdíl od většiny jiných docela zábavná, ale hlavně pro dospělého diváka. Sledovat Preisse a Dvořáka jak ve vedlejších rolích žerou zelí a otevírají hubu na plejbek a do toho zasloužilého i národního umělce Větrovce jako Lucipera s umělými rohy na palici, který tu hubu na plejbek otvírá kvůli neznalosti textu nepřesně a režiséra to evidentně vůbec netankovalo, to je vrchol období papundeklového televizního bizáru, které se už nikdy nevrátí. HAJDULA PAJDULA! ()

Reklama

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je peklo? Peklo je tam, kde ženy s příšernými parukami v nevkusných oblečcích tančí disko a nutí k tomu jiné. Jsem ráda, že není sobota, ale teplotu si pro jistotu přeměřím. Čerti jsou umolousaní zavšivení smraďoši, požírající kyselé zelí kvůli správnému šklebu a Luciper není vládce pekla, ale jen šéf odboru, celému tomu velí generální ředitelka Peklinda. Nikoli naposledy se do pohádky promítla rčení ve své doslovné realizaci. Zatímco tady po "šijou s tebou všichni čerti" jsou čerti nuceni chopit se jehly a čerti si stěžují na placení cizích dluhů po zaznění věty "to mi byl čert dlužen" v Andělu Páně svatá Lucie upíjí noci a o půjčení koně je žádán svatý Martin. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama