Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dětství poslouchá mladý kníže (K. Dobrý) a jeho sestra Běla (A. Šmídová) vyprávění chůvy o Jabloňové panně. Starou baladu o tom, že hluboký les skrývá rozvaliny tvrze, kde kdysi přebýval šlechtic se synem a dcerou. Žili tam šťastně až do chvíle, než si otec přivedl novou ženu, čarodějnici (V. Cibulková), která vše zničila a děti zaklela do podoby jablíček na usychající jabloni. Jen čistá láska – a jen o Svátku všech svatých – může nešťastné sourozence vysvobodit a vrátit jim lidskou podobu. A kníže už jako dospělý muž při nekonečných toulkách lesem hledá svůj sen – Jabloňovou pannu (E. Geislerová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mladý kníže, od dětství podrobený vymývání mozku si následky nese až do dospělosti. Čistá mysl, půl zdraví. Princezna Běla si zdravý rozum uchová, což je zřejmé už z toho, že si povídá s holubem, taky mluví do stěny, kde vidí přízraky. Když na hradě začne hořet voda, nikoho to nepřekvapí, všichni se sbalí a jdou pryč, co taky jiného. A z jabloňového kvítku se vyloupne dívčina. Jo, milé děti, to jsou kouzla. ()

lisbon odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Ester Geislerovou..., ale to jen zlomek toho, proč semi pohádka nelíbila. Pohádka je nepovedená a podle mě přehnaně depresivní. Nelíbil se mi děj o zakleté jabloňové panně kterou jakmile jí vysvobodí princ schodí do studny jakási baba a potom se snaží dostat k moci.... nevím koho to napadlo, ale toto má být pohádka pro děti? ()

Reklama

Vila_Malvina 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, až na poněkud zkratkovitý konec - kdyby tomu dali na konci 5-10 min navíc, hodně by tím pohádka získala. Ale jinak zajímavé a erbenovsky temnější a magické, a herci perfektní, zejména očarovaný a zfanatizovaný princ, který má velké charisma, překrásná jabloňová panna a skvělá ohavnice-čarodějnice. Každopádně mě to potěšilo a do té písně na konci jsem se "zamilovala", díky ní 4 hvězdičky a moje doporučení! ;) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Co se to s tebou stalo, kníže? - Zblbnul jsem z Cibulkový. - Dobře, to je polehčující okolnost, mně by z ní taky hráblo." Dobrý námět, ale zpracování tak otřesné, že se na to dá jen velmi těžko dívat. Neživotné prostředí, špatně dirigovaný kompars, za uši tahající dialogy. Tragický je i výběr herců - Kája Dobrý už v jednatřiceti působil na svou roli přestárle, Ester hraje tragicky dokonce i romantickou rozervanost v pouhých dvou scénách a sestra Běla celou dobu jen hladí ptáka. Nakonec snad právě jen ta Cibulková dává svou ultrazlou čarodějnici tak jak odpovídá roli (či jejímu naturelu), na konci silně připomíná Medúzu. Leč budu si muset předlohu připomenout. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsná pohádka se spoustou triků, výbuchů, ohňů a různých ošklivostí, kterých se děti tak akorát leknou. Je to pohádka pro dospělé, ty ale slušně zabaví. A Vilma Cibulkové je nesnesitelně úžasně škaredá. Naštěstí je to poměrně krátká pohádka, takže nestačí nudit. Přesto tento styl pohádek mi vůbec nesedí. Hudba (scénická): Jan Černý ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Bezděz, Točník a Rábí. (M.B)

Reklama

Reklama