Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto výborná záležitost s neopakovatelným Carpenterovým rukopisem. Špičková kamera, atmosféra, brutalita, hudba ... Ale něco filmu k dokonalosti přece jen chybí. Přemýšlel jsem co a v podstatě to je asi docela pomalé tempo, které u takového typu filmů spíše nesvědčí, a dále to byly herecké výkony, které prostě nebyly zrovna to nej ... podobně jako hlubší zpracování vztahů jednotlivých postav na okrsku. I tak ale za zřejmě mizivý rozpočet vytvořil Carpenter jeden ze svých několika kultů ... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zhruba půlhodinová expozice je naprosto boží a beze zbytku odráží Carpenterovu režijní genialitu. Úplně v tom cítíte tu halloweenskou atmosféru a jste natěšení na očekávaný dějový twist. Ten ale přichází docela náhle a zbytek filmu se mění v akční béčko v poměrně rutinních kulisách opuštěné policejní základny. Jenže pořád je to hodně výživná zabíjačka, která umí ve správný moment překvapit a nahradit příběhovou nevyhnutelnost zábavnou scénáristickou nebo stylistickou vsuvkou. Ten tajemný úvod s postupným proplétáním aktérů a nervózními hlediskovými záběry mě jen navnadil až příliš intenzivně a scéna u zmrzlinářského auta je předčasným vrcholem filmu. Každopádně, raný Carpenter mě baví čím dál více... 80% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než ostatní Carpenterova díla, čímž rozhodně nemyslím horší, spíš naopak. Když gangster v plném záběru rozstřelil ksicht desetileté holce, spadla mi brada dolů a od té chvíle jsem fascinovaně koukal na ten masakr, který se hned tak nevidí. Malinká škoda schematického závěru, ale i tak velká paráda. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až (nikoli když) začnou i u nás gangy přepadat policejní stanice, tak se neohroženě přidám na stranu ... vítěze. To dá rozum, jsem přeci Čech a chci mít svůj klid. Ve filmu si však mé sympatie bez problémů získala trojice černý polda - vyrovnaná sekretářka - sympatický padouch, která se gangů nebojí a na tlumiče jejich zbraní nehledí. Má to spád, basová linka je vynikající a i o nějaký ten pocit bezmoci se přitom dá zakopnout. A já občas zakopávám rád. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carpenter v akčných vodách pláva rovnako dobre ako v horrorových. Pomerne prevratný akčných film, ktorý sa zaslúžil aj o rozvoj žánru, ale zároveň nastavil latku veľmi vysoko. Je tu síce pár momentov, ktoré v scenári reálne absolútne nesedia, hlavne v závere, no inak to je akčná jazda ako má byť, so skvelou hudbou a bez zbytočných kecov a omáčok. 75%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy policista Bishop (Austin Stoker) dorazí na místo přidělení, visí nade dveřmi cedule s nápisem „division 14“, nikoliv „division 13“, jak by správně mělo být. (Lorge)
  • Příběh o tom, jak ho jeho otec poslal v šesti letech na policejní stanici se vzkazem, který vypráví Ethan Bishop je skutečný příběh Alfreda Hitchcocka. Hitchcock ho řekl Francois Truffautovi v jeho knize "Hitchcock". (pUnck)
  • Adresa okrsku, kam se policejní stanice měla přesunout, byla 1977 Ellendale Place. Na téhle adrese bydlel režisér John Carpenter, když se poprvé přestěhoval do Los Angeles. (HellFire)

Reklama

Reklama