Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1820 táhne skupina lovců, vedených fanatickým kapitánem Henrym (John Huston), syrovou Severoamerickou přírodou loď k zátoce. Cestou napadne nejsilnějšího lovce skupiny Zacharyho Basse (Richard Harris) medvěd a vážne ho zraní. Muži zanechají umírajícího lovce v divočině a vydají se dále na cestu. Díky své síle, schopnosti přežít v divočině a myšlence na rodinu dokáže Zachary nemožné - přežít. S ručně vyrobeným oštěpem, oděný v kůži se vydává po stopách lovců. Lovci doufají a věří, že se uzdraví. Zack jim dává naději a sílu. S tím však naprosto nesouhlasí kapitán Henry... Drsné dobrodružné drama s netradičním koncem natočil v roce 1971 režisér Richard C. Sarafian. (sud)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je celý takový jalový. Herci, režie, kamera, scénář.. všechno je jakoby polovičaté... Revenant sice taky trpěl blbostma (jako, že týpek přežije několikaminutový útok rozzuřeného medvěda), ale člověk aspoň chápal motivaci a vůli k přežití hlavní postavy. Tu cestu s ním vnitřně prožil lépe i bez přiblblých flashbacků atd atd..... Třetí hvězdu dávám asi jen tak ze sympatií, že je to o týpkovi co je sám v divočině :D :D ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh o mužovi menom Zachary Bass,ktorý ťažko zranený prežil v divočine,aj keď sa už pomaly blížila zima.Napadol ho medveď a poriadne ho doriadil.Kamaráti ho nechali na pospas osudu.Film sa vlečie veľmi pomaly,niekedy to naozaj nudí.Ale celý film je robený priamo v nedotknutej prírode,čo pôsobí dobré.Film je založený na skutočnej udalosti.Príbeh sa volá Frontiersman And Trapper Hugo Glass.Ale ten príbeh bol samozrejme iný,film bol len inšpirovaný týmto príbehom.Ak by boli film skrátili aspoň o 20 minút,možno by urobili dobré.Ale ináč sa na to dobré pozeralo.Dobrá ukážka toho,že ak chce človek prežiť,musí znášať neuveriteľné útrapy,jesť dokonca aj zdochliny keď nemá nič iné. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Vlastne až tu som zistil, že Revenant Zmŕtvychvstanie má čo do činenia s týmto filmom. Sám od seba by som si asi tieto dva diela nedával dokopy. Vlastne ich spája iba útok medveďa a následná vôľa prežiť. Aj v tomto prípade, hoc je to 45 rokov dozadu, je medvedí útok výborne natočený...jedno z najlepších spracovaní napadnutia divokým zvieraťom na filmovom plátne aké som videl, samozrejme bez akýchkoľvek počítačových efektov. Ďalšia vec, že Caprio sa ani omylom na na Riša Harrisa nechytá. Inak má film dosť pomalé tempo, tiež nejednoznačný dej a treba proste mať na neho náladu. Obsahuje nezvyklé množstvo flashbackov, ktoré pôsobia niekedy rušivo. Dostávala ma však výborná kamera a celková atmosféra, ktorá iba vyzdvihovala poctivo odvedenú filmárčinu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POZNÁM CHLAPA ČO ZOŽRAL SVOJU STARÚ. HEJ, MÄSO, AKO MÄSO." ,,ZJEDOL STARÚ?" ,,LEN NECHTY VYPĽUL. S TÝMI SA ŠPÁRAL V ZUBOCH." __ O tomto filme som sa dozvedel vďaka pripravovanému remaku. ,,Muž v divočine" je ideálnym sústom pre všetkých romantikov a milovníkov neprebádanej divočiny ,,predwinnetouskej" Ameriky, navyše obohatený o naturalistický výkon Richarda Harrisa, ktorý sa do úlohy zálesáka naozaj hodí. Zmieniť treba predovšetkým až surrealistické zábery bandy otrhaných trampov ťahajúcich drsnou krajinou loď, čo za prispenia skvelej hudby len umocňuje nebývalé predstavenie. V niektorých smeroch je film jasne idealizovaný, tieto skutočnosti sa však dnes v súvislosti s rokom vzniku dajú prepáčiť. Treba tiež povedať, že tých niekoľko retrospektív dej výraznejšie neretarduje, takže nuda sa nedostavuje. Dojemná je scéna s bielym zajačikom. (53. hodnotenie, 13. komentár k filmu) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Píše se rok 1820. Výprava kapitána Henryho se vrací s nákladem kožešin z dvouleté výpravy po neprobádaném severozápadu. Hnáni nutností dosáhnout řeky Missouri dříve než napadne první sníh, probíjejí se lovci kožešin se svou lodí taženou 22 mezky rozlehlou divočinou.Věří, že po vodách řeky Missouri doplují k obchodníkům na jihu a prodají svůj drahocenný náklad. To, co se během výpravy přihodilo, je historickou skutečností." ... tak psáno v úvodu a tak začíná tento drsný příběh o zradě, chamtivosti, bezohlednosti, výčitkách svědomí a silné vůli přežít. Nastane v životě okamžik, kdy si člověk v hlavě promítá zpětně svůj život, hodnotí své minulé činy a zpytuje svědomí. Pak pochopí, čeho se v minulosti dopustil a co už neodčiní. Pochopí například i to, jak chutná, když je člověk tím druhým opuštěn. Až teprve pak se snaží některé věci alespoň částečně napravit návratem domů. Za zmínku stojí skvělý hudební doprovod, který navozuje patřičně napjatou atmosféru. Drsností zpracování připomíná Muž v divočině snímek režiséra Sidney Hayerse z roku 1966 s názvem Zálesák (The Trap), který vřele doporučuji všem těm, kteří příběhům z Divokého západu fandí. POZNÁMKA: nesouhlasím s obsahem uvedeným k tomuto filmu (autor sud). Lovci nedoufají a nevěří, že se Zachary uzdraví. Spíše naopak, ve skutečnosti se bojí, že uzdravený se vrátí a oni nebudou schopni se mu podívat rovně do očí. Namlouvají si mezi sebou, že se uzdraví, jen aby uvnitř své duše omluvili jednu neomluvitelnou věc. Že svého druha opustili (jedni z bezohlednosti a druzí ze strachu) a v nouzi nejvyšší se o něj nepostarali. Prostě mysleli jen na sebe a své zájmy. Na adresu autora výše uvedeného obsahu můžu napsat, že se jedná o naprosté nepochopení významu a smyslu děje celého filmu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen v blízkosti Covaledy, provincie Soria, ve Španělsku. (Piercee)
  • Medvědici, která na začátku napadla Zacharyho (Richard Harris), si zahrála samice medvěda grizzlyho – latinsky Ursus arctos horribilis - jménem Peggy. (Prochy38)
  • Film sa natáčal v Španielsku, pričom krajina vyzerala tak, ako keby sa natáčalo v Amerike alebo v Kanade. (westerns)

Související novinky

Zálesák DiCaprio se pomstí lupiči Pennovi

Zálesák DiCaprio se pomstí lupiči Pennovi

07.11.2011

Pravda, pokud je Alejandro Gonzáles Iñárritu ukecá, aby ztvárnili hlavní role v jeho drsném dobovém thrilleru z časů osídlování Divokého západu. Scénář snímku The Revenant sice vychází ze… (více)

Reklama

Reklama