Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Steckert (jako obvykle spolehlivý Richard Harris), unavený a zoufalý z celé věčnosti strávené ve vězení, má jediný cíl: zase si užít radosti svobody, kterou si pamatuje ze svého dávno ztraceného dětství, a zažít idylu u odlehlého jezera, jen se psem a nádhernou kanadskou přírodou, kam kdysi zavítal jako malý chlapec. Steckertovi se lstí podaří uprchnout z vězení, když mu zamítnou propuštění na podmínku. Když je venku, netrvá to dlouho, než je najde policie. Je proto nucen zajmout rukojmí – malého chlapce, který se také jmenuje Martin (Justin Henry) – aby donutil policii stáhnout se. Z obou Martinů se brzy stanou nejlepší kamarádi a prožívají spolu spoustu legrace a dobrodružství, od vyloupení kamionu s hračkami až po unesení vlaku. Na stopě jim je však poručík Lardner (James Coburn) a také psycholožka Dr. Mennenová (Lindsay Wagner), která by ráda přišla na kloub démonům, které Martina k jeho zlovolnému jednání motivují. (Pumiiix)

(více)

Recenze (6)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc působivý snímek se skvělým panem Harrisem. Příběh "asociála", který chce žít podle svých vlastních pravidel a svobod u svého milovaného jezera a lovit v něm čerstvé ryby a projíždět se po něm na své loďce. Bohužel, jeho cesta ke štěstí je velmi svízelná a dopustí se mnoha zločinů, když utíká z vězení za svým snem, přičemž se setkává a následně unáší malého jmenovce, který mu velmi radikálně a lidsky zasáhne do života. Hudba skostná - podmanivá, která Vás při záběrech zoufalého utíkajícího trestance vezme za srdce... Naštěstí měli autoři více citu, než u snímku s K.Costnerem a hlavní hrdina není odsouzen na smrt. :-) Vřele doporučuji.! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vězeň na útěku beroucí si jako rukojmí malého kluka, mezi nimiž postupně vznikne přátelský vztah. Snímek, který svým námětem předchází neméně zdatnému zpracování z roku 1993 ´Dokonalý svět´. Roli uprchlíka zahrál Richard Harris a byť je děj nenáročný, dokázal své postavě povznést osobitý charakter. Jedná o svěží krimithriller o jednom neobvyklém přátelství mezi mužem a chlapcem, které vzniklo za neobvyklých podmínek. Strážce zákona pochopitelně mají v patách, ale jim tak moc prostoru dáno nebylo. Muž jede za svým snem, chlapec v tom vidí dobrodružství. Na 80. léta dobrý film, byť při dnešním pohledu už v určitých sekvencích ledasco chybí. Citové sekvence už tak moc nefungují jak by měly a konec samotný také nijak neuchvátí. Snímek zkrátka zestárnul, ale to nic na věci nemění. Příběh je skutečně jednoduchý a dějově bez vlezlých akčních scén. Ty tu samozřejmě v rámci žánru jsou, ale jen když je to nutné a v žádném případě se v nich zbytečně netlačí na pilu. Kanadská scenérie už je jen třešničkou na dortu. Takže tu máme road movie, které určitě z nostalgického hlediska stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný, psychicky nevyrovnaný, ale inteligentný Martin ( skvelý Richard Harris ) je kriminálnik. Život ho dotlačil do situácií, s ktorými sa nevedel vysporiadať. Stretnutie s chlapcom Martinom ( Justin Henry - zažiaril v Kramerovej vs. Kramer ) roztočí kolotoč nádherných scén, kde tvorcovia tlačia na divákove city... a je to pekné, hoci niekedy menej by bolo viac. S príjemnou hudbou hľadáme s hrdinom svoj bod, ktorý máme z detstva vrytý v pamäti a túžime sa vrátiť do detských nohavíc. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné emotivní drama. Příběh jako celek není nic objevného, jedná se o mnohokrát opakovaný motiv sblížení mezi únoscem a uneseným a mezi malým klukem, který postrádá silného otce, a chlapáckým a sympatickým syčákem, ale jednotlivé epizody jsou místy značně originální a vynalézavé. Zejména emotivně silně působící filmík. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář, průměrná režie, průměrné herecké výkony, takový méně povedený starší nevlastní bráška Dokonalého světa. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama