Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sud 

všechny recenze uživatele

Mrazivější, krutější a ve svém vyznění smutnější, než Spielbergovy Čelisti. Orca sice vykazuje na můj vkus až příliš člověčí inteligence a postavy sice taky udělají pár hloupostí, ale díky již zmíněné sedmdesátkové syrovosti (mládě, noha v sádře, závěr na kře), svižné režii Michaela Andersona a působivé hudbě Mistra M, hodnotím vysoko. Navíc jsou tu skvělí herci v čele s veteránem Richardem Harrisem, nádhernou Charlottou Rampling a mým oblíbeným náčelníkem Willem Sampsonem. 70%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní film se špatnými herci. Uplně všechno zde běží podle jasných šablon žánru definovanými Jaws mistra Spielberga. Způsoby zabití lidí zainteresovaných na masakru kosatčí rodiny jsou přitažené za vlasy do takové míry, že být to ještě o kousek dál, tak je Orca regulerní komedií. Kupodivu přehrávání Richarda Harrise, prachbídný scénář a divné čachry s dějem dávají vzniknout celkem zábavnému a místy i napínavému béčku, které pobaví i po třiceti letech od svého vzniku. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sejměte Willyho!!! Až přílíš poetický mix Čelistí a Moby Dicka, který má sice svoje světlé chvilky a to je hlavně uvěřitelnost napadení kosatkou,která je pomocí reálných záběrů a prací s miniaturami neksutečně uvěřitelná a potěšil hned ůvodní útok na žraloka, ale herecky i režisérsky je to strašně unylé a předvídatelné. Všichni umřeli v pořadí jaký jsem jim určil ( ano jsem bůh ) a představitel hlavní role nemá žádné charisma, i když vypadá jako mutant mezi Paulem Hoganem a Rutgerem Hauerem. Atmosféru hrozně schazovala hudba Morriconeho, který je sice legendární , ale já se chtěl koukat na atmosferický animal horor a ne na western s Clintem Eastwoodem ;) Navíc kosatka prostě nevzbuzuje takovou hrůzu jako žralok, nuda..... 45%. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Pres jiste usmevne nesmysly o moc zajimavajsi snimek nez originalni Celisti. Kapitan Achab Harris si ukousl az moc velke sousto. I kdyz stejne jako kytovec, ja Bo Derek zeru! :) Ta debilni psychologicka linka s doktorkou a kukaccim indianem byla dost otravna, divat se na to dalo. Neustale dvojprojekce, jak kosatky v akvaparku neustale vyskakuji a kropi divaky vodou byly k smichu, teda k placi, ale asi uz mi mekne mozek a docela se mi to libilo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který dělá z diváka blbce. Msty chtivá kosatka v tomto filmu byla opravdu nevšedně inteligentní. Vědomě vytrhne benzinové potrubí a následně shazuje zapálenou petrpolejovou lampu, čímž způsobí lidskému tvoru velké ztráty. A to závěrečné "pohrávání" se zlým lidským tvorem, .... to mě dorazilo. Probůh, už dost takových tupých a omezených filmů!!!! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)
  • Jméno Orca, které dali kosatkám staří Římané, je převzaté z řečtiny a je to všeobecný název pro velryby, velké ryby, ale také mořské příšery. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama