Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Přehnaně inteligentní kosatka, která dokáže požírat své oběti i pouhým vyskočením nad hladinu, rozpoznat své nepřátele a dokonce i jejich loď a dostat je tam, kam si přeje! No to už byla spíše blbost posádky plavit se za ní až mezi zamrzlé krátery ledu, kde je mnohem větší pravděpodobnost, že se loď může poškodit! Proto se také kosatka dočkala zasloužené pomsty, kterou jsem ji ale moc přál... Více ale doporučuji o dost starší film BÍLÁ VELRYBA, která je sice mnohem slabší na efekty, ale za to atmosféricky mnohem silnější! Avšak Spielbergovi ČELISTI zůstanou navždy nepřekonanou legendou! ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Pres jiste usmevne nesmysly o moc zajimavajsi snimek nez originalni Celisti. Kapitan Achab Harris si ukousl az moc velke sousto. I kdyz stejne jako kytovec, ja Bo Derek zeru! :) Ta debilni psychologicka linka s doktorkou a kukaccim indianem byla dost otravna, divat se na to dalo. Neustale dvojprojekce, jak kosatky v akvaparku neustale vyskakuji a kropi divaky vodou byly k smichu, teda k placi, ale asi uz mi mekne mozek a docela se mi to libilo. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva roky po Spielbergových Čelistech. Je to úplně o něčem jiném, ale je jasné, jak tvůrci přemýšlejí. Toto je snímek o pomstě, kterou je posedlý samec kosatky dravé. Za zmínku stojí opět vynikající hudba Ennia Morriconeho a herecké výkony v čele s Richardem Harrisem, který si kapitána Nolana užil a dal mu něco ze svého charisma. Film samotný nám bohužel trošku zestárnul, ale to nic neubírá na jeho dobrodružnosti a velice slušném zpracování. Pěkně jsou zde natočeny podmořské záběry a závěr filmu, odehrávající se na kusech ledu, si musel podmanit snad každého. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který dělá z diváka blbce. Msty chtivá kosatka v tomto filmu byla opravdu nevšedně inteligentní. Vědomě vytrhne benzinové potrubí a následně shazuje zapálenou petrpolejovou lampu, čímž způsobí lidskému tvoru velké ztráty. A to závěrečné "pohrávání" se zlým lidským tvorem, .... to mě dorazilo. Probůh, už dost takových tupých a omezených filmů!!!! ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Ono zlidštění mentality živočicha, byť jakkoliv inteligentního je vždy lákavé a působí na city velmi intenzivně.Tady je to velice silné.Zabití březí samice je zde prezentováno jako zločin, nepolemizuji s tím, jen konstatuji.Oko samce a pamět registrují, duše živočicha začíná konat.Film nedosahu ani dest procent kvality třeba Bílé velryby z r.56,ostatně film řeší cosi úplně jiného.Jde jen o poukaz na způsob získávání chleba vezdejšího.Může to mít člověk hrdinovi za zlé?Pan Harris byl, jako ostatně vždy, vynikající. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)
  • Přídavné jméno orcino znamená "démon pocházející z pekla" (Orco byl římský bůh podsvětí). (AngelusCZ)
  • Jméno Orca, které dali kosatkám staří Římané, je převzaté z řečtiny a je to všeobecný název pro velryby, velké ryby, ale také mořské příšery. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama