Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

yehudit 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem samozřejmě ovlivněna předchozím přečtením úžasné knihy, u které jsem navíc víc než pestrý děj ocenila vytříbený literární styl a vnitřní úvahy a vtipný sarkasmus hlavní hrdinky. Filmové ztvárnění Smilly mě zklamalo z několika důvodů - typově rozhodně Julia Ormond ani náhodou není poloviční Sámka, natož elegantní dámička, kterou je v knize. A dále - dle předlohy rozhodně není hysterka, ba naopak až chladně a racionálně uvažující i v nejsilnějších momentech. Celkově jsem měla z filmu pocit, jakoby někam hnal a nenechal diváka nic v klidu vychutnat, s nikým se pořádně poznat. Každopádně množství událostí z knihy je velmi náročné nacpat do celovečerního filmu. Bylo by zajímavé, kdyby se někdo rozhodl podle předlohy natočit minisérii a s příběhem si pořádně vyhrát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa musí odvážiť prejsť pekelnou bránou.“ Zvláštny, tajomný a zaujímavý film, stojaci na neuponáhľanom tempe a pôsobivej snežnej atmosfére, ktorá predčí i bombastické herecké obsadenie (Adorf, Loggia, Ormondová, Wilkinson, Redgraveová, Byrne, Harris, Broadbent). Knihu som zatiaľ nečítal. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Stopy ve sněhu mají hodně slibný začátek, ale bohužel to příslibem končí. Závěr, to už je naprostý blábol (možná, že kameru předali někomu, kdo šel kolem, ať už to dorazí, nebo fakt nevím, jak si to vysvětlit). Herecké výkony bídné, postavy se objevují a mizí bez jakékoliv souvislosti, samotný nápad tu byl už tisíckrát. Tohle byl zbytečný film, který měl snad jediný cíl - dostat na plátno krásnou Julii Ormond. Smutné. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu by možno stačili 4 hviezdičky, nemôžem nepridať tú poslednú za poctivú snahu o vystihnutie knižnej atmosféry. Kto Smillu čítal, zostane mu s filmom už navždy spojená. To je len dobre, pretože to svedčí o vysokej úrovni prevedenia do filmu. Kniha je niekoľkonásobne lepšia, ale to je takmer samozrejmé. No Stopy v snehu sú aj tak veľmi slušnou adaptáciou, ktorej sa podarilo na plátno dostať aj kus "Smillovského" knižného feelingu a navyše podfarbiť príbeh úchvatným ústredným hudobným motívom, ktorý bohužiaľ pri čítaní nepočuť :-) Poučte ma niekto, ak viete, čo je to za božský dychový hudobný nástroj, ktorý tam znie... Hercom takisto nemám čo vyčítať, Julia Ormond odvádza dobrý výkon a Gabriel Byrne vynaložil všetko úsilie, aby sa svojmu Petrovi Foljovi čo najviac podobal. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Fantastická předloha a kvalitní obsazení slibuje nadprůměrný film, který se bohužel nekoná. Přitom zpočátku se příběh odvíjí vyloženě dobře, Smilla je správně držkatá a rozervaná, soused v podání Gabriela Byrnea zajímavě tajuplný, Loyen a Tork působí jako dokonalí záporáci. I detektivní linie funguje na jedničku a jemný hudební doprovod dvojky Zimmer - Gregron-Williams se nese krásně jako zvonění křišťálu. To všechno ale splaskne jako mýdlová bublina ve chvíli, kdy Smillu začne pronásledovat policie a ona prchá na lodi a blabla - celý ten křehký příběh se zvrtne do kreace a lá Dan Brown. Takhle zprasit chudáka Hoega teda nemuseli... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama