Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá Smilla, původem z Grónska, se vrací jednoho dne domů, a před domem najde ležet mrtvého chlapce. Tím je její kamarád, také z Grónska. Ačkoli úřady potvrzují, že si chlapec hrál na střeše a spadl, Smilla je přesvědčena o tom, že chlapec byl zavražděn, a dává se do pátrání. Se svým přítelem odhalují obrovské spiknutí, kolem jednoho spadlého meteoritu ... No nevím, jako hodinový díl seriálu Akt X, někdy večer v televizi by to bylo dobré, jako celevočerák ovšem nikoli. Celé je to dost roztahané, role přítele (Gabriel Byrne) je zde jen do počtu (a možná pro jeho jméno na obalu), ale jinak zbytečná. Navíc jsem musel film zkousnou s českým dabingem, protože Intersonic zapomněl k dvd přibalit české titulky (ač na obalu tvrdí něco jiného). Jak už říkali jiní, epizoda z Akt X, bez Duchovnyho a Scullyové, která se ihned po zkouknutí vypaří z hlavy... ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film mě dost překvapil. Kombinuje prvky sci-fi thrilleru a vážnějšího tématu; oceňuju, že smrt chlapečka Izajáše byla opodstatněna dostatečně silnou pointou a nesklouzla do akčňáckého "oko za oko, Seagal zabije šecky". Severské scenerie, ať již v městské krajině nebo arktické jsou pěkně pochmurné, což jen podtrhuje prima amtosféru. Nutno taky říct, že se mi moc líbila hlavní hrdinka, nejen kvůli svému vzhledu, ale i kvůli charakteru postavy a cynickým dialogům. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Diváku, diváku, kdybychom ti neřekli hned na začátku, že v Grónsku před 1XX lety spadl móc divný meteorit, možná by sis myslel, že sleduješ obyčejnou detektivku s poněkud umanutou a nesnášenlivou vyšetřovatelkou. My jsme to ale udělali a navrch jsme ti hudou stále napovídali, že vše, co se dozvídá, je strášlivě podezřelé. Dokonce motiv z Akt X jsme použít chtěli, ale právníci nám to rozmluvili. +++++ Čiší tu snaha zaujmout hlavní hrdinkou. Neslaví Vánoce. Fyzicky útočí na pichnu svého otce. Miluje matematiku, protože je podle ní jako Grónsko. Připomíná mi lidi, kteří cíleně budují svoji zajímavost - útulně si hoví ve vlastním zájmu a říkají si: "Nikdo mě nechápe, protože jsem složitá, ale tím jsem zajímavá. Rozvíjím se. Rostu." Smilla sice zřejmě takový cíl nemá, ale scénář jakoby jej měl. Jen proto, že Smilla knižní se spolu se svým příběhem celá do filmu nevešla. Snad. Hádám. +++++ Detektivní thriller snad přeci jen vyšel, zvlášť v závěru. Samota, mráz, prázdno, technika a ohrožení může vzdáleně připomenout Věc. Tehdy se stávají zvolené filmové prostředky konečně adekvátní. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Slibný námět a mrazivá atmosféra se postupujícím časem rozplynula jako rozehřátý led. Zbytečně vykonstruovaný scénář nezachránila ani velmi přesvědčivá Julia Ormond, jejíž postava měla několik vrstev, kterou film prostě nedokázal využít. Její Smilla je taková urputná sestra Foxe Muldera, která (ač bez výcviku FBI) se snaží přijít té záhadě (jak vystřižené z Akt X) na kloub. Promarněná příležitost. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

To POMOVE prirovnanie k Aktom X je výstižné. Príbeh to nie je zlý, vadila mi však jeho rozťahanosť a občas pocit, že pozerám len trochu lepší televízny film. Keď si dnes predstavím, ako sa predviedol Gabriel Byrne v skvelom seriáli z produkcie HBO In Treatment, jeho výkon v Smilla's Sense of Snow je len slabým odvarom. Ale za jedno pozretie to stojí, priatelia ;-) PS: Muldera so Scullyovou nečakajte, nakoniec neprídu :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama