Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy od filmu nic neočekávám a nakonec sem překvapen. Pomalu se rozjíždějící variace na Evil Dead se zachvilku promění v drtivou jízdů, ve které figuruje pětice absolventů univerzity, lesní chata a virus, který napadené oběti začne ožírat kůži a maso ... Fuj fuj ... K tomu si připočtěte atmosféru zapadlé vesnice a lá TEXAS CHAINSAW MASSACRE, kde vám místní vídláci spíš vrazí kudlu dozad než podají pomocnou ruku a máte tu snímek, po kterém se hodně špatně usiná. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netuším, prečo Eli Roth robí dokumenty o histórii hororov, netuším, prečo je ako tvorca hororov tak oslavovaný, niektorými považovaný za vizionára, netuším, prečo Cabin Fever zožal relatívny úspech a chválu, tuším ale, že ak sú na celom filme najlepšie prsia Ceriny Vincent a scéna, v ktorej prstuje počas sexu svojho chalana do zadku, zrejme je niečo špatne. Aby však všetko bolo fér – prostredie lesov Severnej Karolíny je nádherné, eskapády Jamesa DeBella ako Berta bavili, je tu napätie a vizuál nevyzerá lacno, maskéri odviedli kus dobrej roboty. Radšej dve silné hviezdy ako tri slabé z ľútosti. A ten pes zasraný skarhaný... (x) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný hororový thriller. Má iba priemerný príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa vydajú zabávať na lesnú chatu, kde ich navštívi chorý neznámy muž a časom zistia, že sa dostali do styku s mimoriadne agresívnou nákazou prenášajúcou sa priamym kontaktom, no na lepšie opatrenia už je trochu neskoro a tak si nie sú istí, kto sa nakazil a ani ako majú postupovať. Spracovanie ma moc nezaujalo, film aj napriek krátkej dĺžke miestami nudí, prakticky až celá prvá hodina je až prekvapivo nezaujímavo podaná, chýba tu pocit bezvýchodiskovej situácie a podobne, postavám až príliš dlho trvá, kým si začnú uvedomovať svoj problém a navyše je tu dosť vedľajších postáv, čo naruší aj pocit vzdialenia od civilizácie a tak tu ani nemá čo zaujať, až posledná dvadsaťminútovka, ktorá síce tiež nie je výraznejšie kvalitná, ale aspoň sa už konečne dej posunie a pomerne prekvapivým smerom, nie takým, aký by napríklad mohol ovplyvniť žáner, čo sa často stáva, ale je iný, ako by som od takejto situácie čakal. Čo sa týka nejakých drsnejších scén, tak problémom je práve tématika filmu, od vírusu sa predsa len moc čakať nedá a tak tu ide prakticky len o nejaké tie krvavé rany na tele, čo ma vôbec nezaujíma. Herecké obsadenie za moc nestojí, potešia aspoň príjemne pozerateľné ženské postavy a to je všetko. Réžia je veľkým sklamaním, aj s touto tématikou sa toho dalo veľa urobiť, ale tu nefunguje vôbec nič, čo by práve malo byť samozrejmosťou, ale aspoň technická stránka si bežný štandard udrží. Nie som až tak moc sklamaný, od tejto tématiky som žiadny zázrak nečakal, ale napriek tomu to dopadlo ešte o dosť horšie. Nebyť zaujímavej záverečnej dvadsaťminútovky a slušného vizuálu, tak hodnotím ešte horšie. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kdepak béčko, k vyjádření úrovně tohoto veledíla by mi nestačila ani celá abeceda. O "pušce na negry" už tu někde jistě byla řeč. Není divu, jde totiž o jediný opravdu povedený "joke", kterého se nám za tu slabou hodinku a půl dostane. Nebýt tohoto vtipného detailu, neváhal bych s odpadem ani na vteřinu. Pokud horor nedokáže za celou dobu ani jednou vyděsit (alespoň trošičku), je nutně něco špatně. A přitom se to zpočátku tvářilo docela slibně, tak ať mi nikdo nevykládá, že Eli Roth je talentovaný režisér :-( ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Film si svou premiéru odbyl v roce 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Původně se ale neměl na festivalu vůbec objevit. Colin Geddes, jenž měl na starosti půlnoční sekci, ho ovšem zařadil do programu i přes oficiální odmítnutí. Nakonec se Cabin Fever stal filmem s nejvyšším ziskem, a to i přesto, že byl promítán jako závěrečný snímek festivalu. (virus10)
  • Během silniční kontroly nalezla policie u jednoho člena štábu figurínu zohaveného těla. Policisté ho považovali za sériového vraha a mířili na něj zbraněmi, dokud je nepřesvědčil, že jde jen o maketu. (SHI-SHA)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama