Reklama

Reklama

A Terrible Beauty

  • USA The Night Fighters

Obsahy(1)

Rok 1941 a druhá světová válka v malé irské vesnici. Irská republikánská armáda v zájmu požadované nezávislosti raději kolaboruje s hitlerovským Německem proti Anglii. Její jednotlivé fragmenty připravují protibritské sabotážní akce a během utajených setkání svých členů nadšeně plánují fašistickou invazi. Místní skupina vedená zaslepeným šovinistou McGinnisem (Dan O'Herlihy) právě vyhodila do vzduchu nedalekou elektrárnu. Nebezpečné akce se účastnil i nový rekrut O'Neill (Robert Mitchum), který sympatizuje s irskými separatisty, odmítá ale McGinnisovu bezohlednou surovost při dosahování vytyčených cílů. Právě další naplánovaný podnik přinese zásadní rozkol mezi oběma muži, O´Neill v obavách o životy civilistů raději ohlásí akci policii, a stává se tak pro IRA lovnou zvěří… (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dermot O'Neill (Robert Mitchum) je sice příznivec IRA, ale za druhé světové války se do protibritských akcí příliš nemá, nakonec se však k jedné přemluvit dá. Je mu však jasné, že všechno jejich konání pomáhá pouze Němcům, a stává se pro své druhy nebezpečným... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, vyzera to dobre, problematika IRA pocas druhej svetovej vojny a spolupraca s hytlerovskym Nemeckom....napokon s odstupom casu hodnotim prisne ako dalsi sivy sedivy film na kvalitnu temu DRuha Svetova   : 44 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity, spíš více americký než britský projekt, a taky trochu nedotažený film. Z tohohle námětu se dalo vytřískat hodně - vždyť kdo z nás někdy viděl film o IRA z doby druhé světové? Jediný film takzvaně z druhé strany (protispojenecké), který dovedu v souvislosti s britskými ostrovy jmenovat, je Orel přistál, a to je o dost lepší akční podívaná. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama