Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Měl bych uvést svůj komentář nějakou výmluvou, proč jsem na to koukal, ale žádná věrohodná mě nenapadá - snad jen, že téma celibátu je pro teenagerskou komedii docela netradiční téma. Tím samozřejmě originalita ve filmu začíná i končí. S chudákem Harnettem se rozešla kočka a on to léčí nestříkáním. Jistou logiku to má... Ale v tomhle filmu ji nehledejte. Co lze u tohoto typu filmů hodnotit? Vtipy (málo), herecké výkony (Harnett má jisté charisma, ale o herectví mluvit dost dobře nejde ...alespoň zatím), jak, kolik a jak moc oblečený jsou v tom holky (množství a vzhled celého zástupu koz - za pět). Nejpřínosnější pro mě celých 90 minut byla vkrádající se představa filmu, který by se jmenoval "40 dní a 40 nocí dlouhá noc" a příležitost pozorovat, jak moc, moc, moc tyhle filmy (často s nimi neobcuji) stárnou - kdybych si na základě četných repríz nepamatoval, že vypadal Harnett ve Fakultě podstatně mladší, byl bych film umístil na základě jiných indicií (hadry, vtipy, žertovné odkazy na vzmáhající se kulturu sociálních sítí („na internetu je dnes všechno" ha ha ha) hluboko do 90-tých let. Sice vyloženě neurážející, ale ultimátní výmaz. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z řady průměrných amerických komedií pro puberťáky, kteří řeší trauma ze střední a (nebo) sex. Z prostého nápadu abstinence se dalo vytěžit mnohem víc, bohužel film sklouzne po šabloně nevýrazné romantické komedie. K mínusům patří i vcelku nevýrazní představitelé (Josh Hartnett má na kontě už lepší filmy), které si po pár letech vůbec nepamatuji. Stejně jako vtipné momenty, byly vůbec nějaké, co stály za to? Nakonec mírný podprůměr a dvě hvězdy musí stačit. ()

Reklama

Berry 

všechny recenze uživatele

Skvělý, i když trochu nedopracovaný nápad ve výborném podání Joshe Hartnetta, coby kluka, který se chce na 40 dnů vzdát sexu a všeho, co je s ním spojené. Jestli mě nějaká scéna ale opravdu dostala, tak ta s předstíráným orgamem nebo s "nadrženou" zásuvkou. Možná je 40 dnů a 40 nocí ,,jen" teenagerovská komedie, ale ve srovnání s třeba Holky to chtěj taky... ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu mě nesnesitelně vadí a nudí. Prostě sexuálních komedií je tolik a každá má úroveň kdesi v podzemí všech stupnic. Těch rádoby komedií je tolik, tahle za podívání nestojí. Škoda času. Spousta scén je vyloženě trapných (kněz a jeptiška! no nad tím zůstává rozum stát) a je vidět, že tvůrcům není nic svaté. A i hlavní idea je posunutá kamsi za hranici běžného uvažování a už vůbec nemluvě o tom, že nepřímo prosazuje "kdo nesouloží denně aspoň 2x není in". Prostě kravina na kvadrát, výplod neumětelů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Film je v Malajzii pre obscénnosť zakázaný. (Arsenal83)
  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)

Reklama

Reklama