Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Honsik 

všechny recenze uživatele

Pro tento druh filmů jsou v mém případě 3 hvězdy vlastně jedna velká výhra. A proč? Vše je jedno velké klišé, sladká americká pohádečka, u které jen kroutím hlavou. Seděli všichni režiséři amerických komedií v jedné lavici? A co scénáristi? Opisovali od sebe úvod, stať i závěr? Hlavní předmět byl Otřelost forever? No nic. Film Blow Dry zas tak hrozný není. Nelíbil se mi Josh Hartnett, ten tam měl fakt divnou roli. Mirek Dušín na pěst. Když se film tvářil jako komedie, byl vtipnej, když se tvářil jako drama, byl to kýč, předraženej kýč, chlapi deme pryč, to všechno kolem nás je taky jenom kýč! A když se tvářil jako Roman Tyčka, slaďák, doják, tak to byl vopruz největšího kalibru, kokotina, lesbian song. Co se mi líbilo? Stříhání dobrovolníků a taky suprovej moderátor soutěže. Jo a to obarvení ovcí muselo dát sakra práci:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To, že vieš, že umrieš, je dobré na to, že si môžeš uzavrieť veci, na aké by si inak nenašla odvahu.“ Herecký film o niečom. Všetci podávajú dobré výkony a pôsobili na mňa dojmom, že im bol scenár písaný na telo (Josh Hartnett, Alan Rickman, Bill Nighy). Rozhodne nie iba film o strihaní (aj keď vzhľad Sandry vo finále je čosi neopísateľné) a tetovaniach na najneobvyklejších miestach. A určite nie „iba“ komédia; reč príde aj na smrť a veci okolo nej. Inak skôr taký priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne a za pár rokov si nespomeniete, že ste ho vôbec videli. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad britské humorné oddychovky, která je plná známých tváří, vtipných momentů a v tomto případě i nádherných účesů, nad nimiž se mi chvílemi zastavil dech. Alan Rickman je sympaťák a navíc má nezapomenutelný hlas, Rachael Leigh Cook je roztomilá a Natasha Richardson s Rachel Griffiths tvořily perfektní dvojku. I když se dalo hodně dopředu odhadnout, jak to všechno vlastně dopadne, tak i přesto se mi to v celkovém vyznění líbilo. Zkrátka takový ten typ snímku, u kterého stačí vypnout a nechat se unášet na kudrlinkách typického britského humoru. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová komedie. Řekl bych, že dívky mají super hezouna a my kluci zas máme super kočku - na což se příjemně dívá :) Ti tak nějak obstarávají tu romantickou složku. Jinak ale spíš potěší zkušenější herci jako Alan Rickman a Bill Nighy v komediální poloze, která jim velmi sluší :) (6/10) ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Tak tuto komedii já opravdu miluji. Celý ten nápad je skvělý, líbí se mi kadeřnictví Philla Allena, samotný Phill Allen, jeho manželka, dokonce i milenka jeho manželky:-). Od začátku do konce náramně vtipný film s výbornou atmosférou a hudbou. Pouštím si ho několikrát do roka. Moc se mi líbí celá soutěž, ve které soutěží šampioni z celého světa.. Nejlepší je závěr filmu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama