Reklama

Reklama

Nejsme andělé aneb Potíže s miminkem. Chcete dobýt nedobytnou tvrz „správného muže“? Chcete obrátit jeho pohled na sebe? Chcete vyvolat jeho úsměv? Chcete ho ponížit? Chcete ho pošlapat? Nevíte jak? V tom vám možná pomůže tento film !!! (IMAGO Video)

Recenze (19)

giblma 

všechny recenze uživatele

Děvkař Nikola zbouchne obrýlenou naivku Marinu. Její kámoška Buba převezme iniciativu a rozhodne se, že Nikolu přiměje se do Mariny zamilovat. Vše pozorují anděl s čertem, pro něž je zápletka předmětem sázky. Film vzniknl těsně před odtržením Slovinska od Jugošky před první fází války. Možná i proto byl poměrně úspěšný za hranicemi (filmový svět je k politické situaci dost solidární), nicméně nejpopulárnější je samozřejmě na Balkáně, kde má kultovní statut. Dost mi připomínal náš Kouř, ne sockritickým bacgroundem, ale prací s popkulturou. Stylizované večírky u bazénu, hudební čísla nadpřirozené dvojice, okouzlování znalostí Sartera a Hendrixe... Výtvarná stylizace je výrazná, těží z estetiky raných devadesátek, je vyhnaná na maximum a nejen ta mě naprosto okouzlila! ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tento film zraje jako víno. Po čase a několikátém shlédnutí jsem přidal pátou hvězdu. Pouštěl jsem jej nedávno několika lidem s tím, že jsem jim řekl, že je to romantická komedie. Ženy s touto charakteristikou posléze velmi nesouhlasily. Ale já si stále myslím, že JE to romatická komedie. Jenže balkánská a v tom je možná ta potíž.... ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zvláštní ale moc se mi to líbilo. Bylo to vlastně takové, jaké jsem si to představovala, snad to bylo jen vtipnější, než jsem čekala. Nijak originální příběh ale v zajímavém, neotřelém pojetí. Je to bláznivé a divoké, ale vůbec ne trapné nebo vulgární, nakonec i docela romantické. Skvělá hudba, výborní herci, roztomilé a sympatické postavy. Má to úžasné tempo a opravdu jsem se od srdce zasmála. Okouzlilo mě to tak, že jsem se na to musela hned podívat znovu. A rozhodně to nebylo naposled. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

takto ulítlý a neotřelý film jsem už dlouho neviděl a dokonce i jeho pokračování po 13letech si drží svou úroveň. Tuto "jedničku" bych hodnotil na hezké čtyři hvězdičky. Sice má své chybičky jak bývá u prvotin zvykem, ale zaujal mě režisérský zápal a nápaditý scénáristický styl, barevnost a originálnost. I přes pár hluchých momentů dokáže nečekaně překvapit diváka a vrátit ho do děje. Trochu mě připomínal styl českých "Rebelové" a trošku "Diskopříběh" říznutý americkou Pomádou, a to vše servírováno s typickým srbochorvatským naturelem - takže se to ve výsledku nepodobá ničemu z toho ;-))) Vyzkoušejte a uvidíte! [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny náhľad na rodinu v objatí so syndrómami doby. Machistické "pojebem každú, čo sa okolo mňa šuchne" spoločne s mužsky vystatovačným "nemám pred kefovačkou problém zároveň vypiť litre chlastu a vyhúliť nejké tie megajointy" sa strieda so snahou o nápravu nenapraviteľného sukničkára a jeho nahnania do chomúta okuliarnatého dievčaťa, s ktorou splodil dieťa. Do toho bizaréria neskorých 80. a skorých 90. rokov 20. storočia s pár vtipnými momentami. Celkovo to však bolo viac nesúrodé ako humorné. Užívateľ giblma uviedol istú paralelu s rytmikálom totalitného veku "Kouř" pričom výstižne poznamenal, že juhoslovanský variant pracuje viac s popkultúrnymi vzorcami ako so sociálnou kritikou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V roku 1996 zvolili členovia juhoslovanskej rady Akadémie filmového umenia a vedy (AFUN) tento film za deviaty najlepší srbský film v období 1947-1995. (Marek1991)

Reklama

Reklama