Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lesní divočině překrásné Aljašky potká lovec Ben Corbett (Rutger Hauer) a jeho společníci skupinu pytláků. Po ostré výměně názorů Corbett jednoho z nich v sebeobraně zabije a ostatní ponechá svému osudu. Zmrzlé oběti najde místní policista a Eric Desmond, ekolog - zaměstnaný ve společnosti těžící ropu na Aljašce. Podle zanechaných stop zjistí totožnost vrahů a vydají se za nimi. Corbetta skutečné brzy najdou a zajmou, ale ten policistu smrtelně zraní. Eric musí zločince dopravit letadlem do Fairbanksu sám. Corbett se pokusí svého věznitele podplatit. Když se mu to nepodaří, zlomí klíč startéru a přinutí Erica nouzové přistát. V divočině se lovec a ekolog dostávají do nebezpečných situací a pokud chtějí přežít, musí spolupracovat. V drsných přírodních podmínkách vzniká mezi nimi zvláštní vztah - oba muži zjistí, že mají společného mnohem víc, než jsou ochotni si připustit. Když se jim konečně podaří dostat se do blízkosti města, Eric musí čelit ozbrojenému útoku Corbettova bratra a jeho kompliců. Za pomoci své přítelkyně se prostřílí až do připraveného letadla a spolu se zraněným Corbettem odstartuje do Fairbanksu. Cestou vězeň Erica požádá, aby ho pustil, protože zranění z přestřelky vypadá být vážné a chce, aby mohl zemřít jako správný lovec, nebo zůstat žít v lesní pustině. Eric tak stojí před dilematem - má jednat v souladu se zákonem, nebo podle vlastního, v dané situaci zákonu odporujícího svědomí? (Intersonic)

(více)

Recenze (11)

sud 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller se spoustou žánrových klišé, zároveň také na nic si nehrající podívaná se skvělou aljašskou atmosférou, napětím a výborným Rutgerem Hauerem v hlavní (nejednoznačné, ale spíše kladné) roli. Zároveň jeden z jeho posledních koukatelných filmů. 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť originálne ale aspoň vďaka výbornému Rutger Hauerovi to má miestamy to správne napätie. Takže je to taký pozerateľný priemer na dlhý nudný večer. ║Rozpočet $6miliónovTržby USATržby Celosvetovo ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na tomhle se nepovedlo snad kromě atraktivní přírody skoro vůbec nic. Všechno je tady dost rutinně pojaté. V ničem to nepřekvapí a i když se občas objeví náznak nějaké akční scény, tak zůstane jen u toho náznaku a režijně to nestačí ani na přijatelný průměr. Tady nemám co bych vyzdvihnul nebo pochválil. Tohle bylo opravdu hodně ledové zajetí, ale diváka. 20% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí Aljašky, scénář plný nelogičností a z průměru vyčnívající záporák i klaďas v jedné osobě Rutger Hauer. Byly doby, kdy jsem tohohle herce nemohla vystát, ale málo platné - má charisma a ve většině filmů ho dokáže přesvědčivě podat. Napoprvé bych film ohodnotila i 4*, ovšem o pár let později napodruhé byl zážitek výrazně slabší. 55% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama