Reklama

Reklama

Bez práva na porážku

  • Sovětský svaz Bez prava na proval (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Režisérka slavného dramatu Letka čarodějek – Jevgenije Žigulenko – natočila v roce 1984 strhující příběh o záchraně města Sevastopol před nacisty. Psal se rok 1941 a Velká vlastenecká válka vstupovala do svého vrcholu. Nacisté se neohroženě blížili k Sevastopolu, který měl být na rozkaz Hitlera dobyt ještě před úderem zimy. Z porúrských závodů přivezli fašisté mocná obléhací děla, kterým dominoval vysokovýkonný stroj ze sléváren magnáta Kruppa. Úkolem, který měl zabránit proniknutí tohoto hrůzného děla za brány Sevastopolu, byl pověřen poručík Lozovoj a skupina věrných partyzánů. Právě v jejich rukou ležel v těchto vypjatých okamžicích osud Sevastopolu, města, které bylo vždy pýchou ruských dějin a národa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Sympatický válečný film bez zbytečných davových scén o tom, že rozvědčík nemusí být největším hrdinou z trojice voják, herec a kluk. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších vojnových filmov uvedených na trh v poslednom období. Očakával som nejaké bojové scény z obliehania a dobíjanie Sevastopolu, ktorý sa v obkľúčení bránil veľmi dlho nemeckej presile (ale okrem archívnych záberov na začiatku filmu tam nič nie je), ale tu ide len o pátranie po veľkom dele (alebo skôr po koľajniciach po ktorých ho prevážajú), ktorým Nemci ostreľujú Sevastopoľ. Úlohou je poverený poručík Lozovoj, ktorý je vysadený z lode na breh Krymu a má získať potrebné informácie. Spojí sa s miestnym odbojom. Ostatné je obvyklé klišé. Objavený a prenasledovaný nemcami dá potrebné informácie malému chlapcovi, ktorý ich doručí na ruskú vojnovú loď, aby mohli delo podľa súradníc zničiť. Režisérsky slabé, scenár úbohý, ničím zaujímavé. Podobných filmov sú stovky a po týždni si človek na ne ani nespomenie. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma ten film nudil, ale ubehnutim nejakeho casu ma to aj trosku bavilo sledovat do konca. Co sa tyka samotnych bojov, tak to nebolo bohvieco. Nemecki vojaci toho moc nenarobili voci bande komunistickych partizanov, ktori boli viac uspesnejsi ako Nemci. Uz ani teraz poriadne neviem o com to vlastne bolo a to znamena, ze sa mi tento bolsevicky vojnovy film vobec nezaryl do pamati, pretoze je to slaby film. ()

Reklama

Reklama