Reklama

Reklama

Temná hvězda

  • Česko Dark Star (více)
Trailer

Čtyři astronauti v hlubokém vesmíru likvidují planety nevhodné k osídlení v hvězdném systému. Kromě vychytralého ufona si musí poradit s porouchaným počítačovým programem a "chytrou bombou", která sama sebe považuje za Pána Boha. V začátku své tvorby se režisér John Carpenter vydal do relativně blízké budoucnosti, tedy do poloviny jednadvacátého století, kdy lidský druh začal kolonizovat celý široký vesmír. Dark Star je futuristická vesmírná loď vyzbrojená speciálními bombami určenými ke zničení planet nevhodných k osídlení člověkem. Jednoho dne se bomba, která má být vypuštěna na planetu porouchá, a její "vyšší mysl" se odmítne odpoutat od lodi. Hrozí, že zničí vesmírnou loď i s bizarní posádkou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John Carpenter má môj rešpekt, sympatie a uznanie. Je stálym členom v rebríčku mojich obľúbených režisérov a taktiež i skladateľov filmovej hudby. Mám rád jeho snímky, mnohé z nich považujem za kultové dielá ("Vec", "Halloween", "Hmla", "Šialenstvo"). Avšak sci-fi komédia "Temná hviezda" (Dark Star), ktorú natočil v roku 1974 ma nikdy nedokázala zaujať alebo aspoň pobaviť. Pozrel som si tento film viacero krát, ale akosi mu neviem prísť na chuť. ** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se John Carpenter proslavil jako hororový mistr, natočil tuto nepříliš povedenou sci-fi komedii parodující Kubrickovu "Vesmírnou odyseu". Pár scén bylo poměrně vtipných a povedených ale celkově film působí až příliš lacině a nepovedeně. Prvním celovečerákem se bohužel Carpenter moc nevytáhl. ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Obsahuje mnoho spoilerov!!!! Tak tento pocin mi fakt nesadol...Nudil som sa viac ako spomynani astronauti po 20tych rokoch v kozme....ked prislo na krmenie mimozemstana,zostal som ako obarny pretoze vyzeral(a asi aj bol) ako nafukovaci balon s ktorim som sa ako decko hraval v bazene na kupaliskach.....doslovne fiozoficke prehovaranie atomovky aby nevybuchla....na konci som sa trochu pousmial....ale to je tak na 1 hviezdu...carpenter dokaze natocit perfektne filmy....ale aj riadne sracky ako je tato ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem film sháněl, protože nyní mapuji filmy od Johna Carpentera a líbí se mi jeho tvorba stále víc. On je sice brán jako režisér hororů, ale mne připadá, že je režisér, který stále hledá nová neotřelá témata pro film. Většina režisérů jede stále svůj žánr. Carpenter ne a to se mi líbí. Jeho filmy se vyznačují hlavně skvělou hudbou a atmosférou, ani zde nezklamal. Líbí se mi prezentace kosmonautů jako zarostlí znuděnci, kteří už nevědí co by dělali. Na malorozpočtový film velmi dobré kulisy a triky. Komunikující bomba je skvělý nápad :-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S některými bombami prostě není rozumná řeč. Až na trapnou odbočku s nafukovacím ufonem (nepochopil jsem - šlo o humor?) vynikající, zábavné a chytré sci-fi, kterému škodí jen, že nevzniklo s modernějšími prostředky, protože obrazová primitivnost tomu nesvědčí. Nejde ani o samotné triky, jako spíš nemožnost s obrazem si víc vyhrát, protože některé naznačené nápady jsou zajímavé. Je trochu škoda, že po nástupu Star Wars tohle pojetí sci-fi hodně ustoupilo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Titulní píseň k filmu "Benson, Arizona" nazpíval John Yager, osobní kamarád režiséra Johna Carpentera, který k písni složil hudbu. (bjh)
  • Po stěnách ložnice jsou vylepeny plakáty z Playboye. (HellFire)
  • Monolog bomby ze závěru filmu použila kapela Mňága a Žďorp v úvodu písně "Matahari". (shaman.1)

Reklama

Reklama