Reklama

Reklama

Temná hvězda

  • Česko Dark Star (více)
Trailer

Čtyři astronauti v hlubokém vesmíru likvidují planety nevhodné k osídlení v hvězdném systému. Kromě vychytralého ufona si musí poradit s porouchaným počítačovým programem a "chytrou bombou", která sama sebe považuje za Pána Boha. V začátku své tvorby se režisér John Carpenter vydal do relativně blízké budoucnosti, tedy do poloviny jednadvacátého století, kdy lidský druh začal kolonizovat celý široký vesmír. Dark Star je futuristická vesmírná loď vyzbrojená speciálními bombami určenými ke zničení planet nevhodných k osídlení člověkem. Jednoho dne se bomba, která má být vypuštěna na planetu porouchá, a její "vyšší mysl" se odmítne odpoutat od lodi. Hrozí, že zničí vesmírnou loď i s bizarní posádkou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Dark Star - vesmírná loď, která má za úkol likvidovat nevhodné planety. Posádka čtyř kosmonautů - která připomíná spíš bandu uprchlých trestanců. Děj - žádný. Mimozemšťan - nafukovací balón na nožičkách. Jedno velké WTF! Pozitivní je, že je to krátké a ještě pozitivnější byl palubní počítač v podání velmi příjemného ženského hlasu. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch zvláštních a laciných sci-fi, kterých v druhé polovině minulého století vznikalo mraky. Tenhle je zajímavý pouze jménem John Carpenter, nicméně ani to nepomáhá snímek vytáhnout z nudného dna. Temná hvězda postrádá cokoliv, co by člověka mohlo i těch krátkých 83 minut zabavit. Humoru zde příliš nenajdete, ucelený děj jakbysmet a napětí už vůbec ne. Nezbývá než sledovat nezáživné životní příhody posádky jedné lodi daleko ve vesmíru, což posádce leze na mozek. Bohužel však ona naznačovaná šílenost posádky vůbec nevyužívá svého potenciálu a sympatické herecké obsazení tak nemá příliš prostoru. Jedna hvězda za závěr s bombou a obědovou scénu. Holt ani velký Carpenter nebyl filmovým géniem od počátků. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

docela zajímavé sci-fi...je to takový oddechový co se děje v lodi atd...chviličku před koncem zažít s posádkou a vidět její konec kterej byl krásnej...efekty teda příšerné a carpenter když tohle dělal byl asi zhulenej jinak nevim..ale neni to špatný :D barva filmu - červená..žánr neni komedie ale spíš drama... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, prvni Carpenterovo celovecerni film, to musi bejt clovek trochu schovivavej, ale tohle je fakt sila. Neni tady vicemene pribeh, particka zarostlejch kosmonautu lita vesmirem a hleda planety k zniceni a pri tom se bud hadaj nebo nudi. Divak se bohuzel nudi vetsinu casu s nima. Jediny spestreni je tak akorat chytani uteklyho mimozemstana, kteryho predstavuje nafouklej mic. Vtipy by se dali spocitat na prstech jedny ruky, jedna parodie Hvezdnejch valek, ukecavani bomby, zaver a jeste mozna neco. Herci navic do jednoho naprosto sileny a vzhledove jak opice a triky, ze clovek nevi, jestli se smat nebo brecet. Aspon, ze tahle desna volovina ma jen 80 minut, vic bych asi neprezil. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Skvelá depresívna, smutná a klaustrofobická sci-fi komédia ako debut béčkového režiséra Johna Carpentera. So skromným rozpočtom, 4 hercami, veľkou rajčinou, inteligentným počítačom a ešte s inteligentnejšími bombami rozohral kultový film, z ktorého čerpali mnohé iné sci-fi filmy. Napr. hyperpriestor tu bol o 3 roky skôr ako v Lucasových Hviezdnych vojnách. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Monolog bomby ze závěru filmu použila kapela Mňága a Žďorp v úvodu písně "Matahari". (shaman.1)
  • Titulní píseň k filmu "Benson, Arizona" nazpíval John Yager, osobní kamarád režiséra Johna Carpentera, který k písni složil hudbu. (bjh)
  • Konec filmu je inspirován sci-fi povídkou „Kaleidoscope“ Raye Bradburyho. Ta vypráví o skupině kosmonautů vznášejících se ve vesmíru. Pouze dva z nich zůstanou v rádiovém spojení. Jeden z nich je odnešen zářícím meteorickým rojem a druhý spadne na planetu jako zářící hvězda. Některé z dialogů jsou přesným přepisem z povídky. (HellFire)

Reklama

Reklama